SPORT

Rune odao priznanje Novaku – a onda progovorio o navijačima: „Sve je počelo na US Openu“

Novak Đoković nije želeo da prećuti to što je skandiranje Holgeru Runeu više ličilo na provociranje nego na navijanje, dok je sa druge strane mladi danski teniser uveren da nije bilo loše namere.
Sputnik
Sjajan odnos imaju Novak Đoković i Holger Rune, ali bez obzira na to, navijači Danca su se ružno poneli prema srpskom asu i koristili su „Ruuuune“ da pretvore u „buuu“ i tako provociraju najboljeg svih vremena.
Oštro im je odgovorio Novak posle pobede, a potom se oglasio Rune koji ove povike nije razumeo na takav način.
„Svi znamo šta se desilo, to je bilo moje ime. Mislim da nije odigralo bitno ulogu u meču. Bila je sjajna podrška za obojicu“, rekao je Rune koji je čini se želeo da izbegne da govori na ovu temu.
Međutim, novinari nisu odustali, i pitali su konkretno da li i on kao i Novak misli da su se navijači poneli neprimereno.
„Sve je počelo na US Openu kada smo prvi put igrali kada je publika vikala moje ime i pomalo je zvučalo kao 'buu'. Od tada smo igrali još mnogo puta, više u Italiji i Francuskoj gde moje ime ne izgovaraju na isti nači. Sada smo u Engleskoj. Ako ne znate šta se dešava, više vam zvuči kao 'buu'. Ali, to je bilo moje ime. Svi to znamo. Ali, mislim da to nije igralo bitnu ulogu u meču. Bio je samo bolji od mene danas. Bilo da je publika bila ovakva ili onakva. Mislim da je podrška za obojicu bila sjajna. Iskreno, podržali su obojicu u dobrim poenima. Podržavali su i mene, tako da lepe scene za mene na Centralnom terenu“, rekao je Rune.
Posle Novakove pobede, mladi Danac se odmah oglasio na društvenoj mreži i srpskom asu poslao snažnu poruku.
„Osećao sam se kao senka“, napisao je Rune.
U četvrtfinalu Novak se sastaje sa Aleksom De Minorom, australijskim teniserom.
SPORT
Selektori odlučili: Objavljeni spiskovi odbojkaša i odbojkašica za Olimpijske igre
Komentar