RUSIJA

Modi u Moskvi: Rusija nam je partner i u sreći i u tuzi

Indijski premijer Narendra Modi na sastanku sa indijskom zajednicom u Moskvi rekao da je Rusija veran prijatelj njegove zemlje, a u rusko-indijskim odnosima temperatura je uvek pozitivna.
Sputnik

"Kada se pomene reč 'Rusija', prva reč koja padne na pamet svakom Indijcu je – partner Indije u sreći i tuzi. Rusija je pravi prijatelj Indije", rekao je Modi.

„U Rusiji je ponekad temperatura ispod nule, ali u odnosima Indije i Rusije temperatura je uvek pozitivna“, dodao je on.
Modi je naglasio da je „Rusija pouzdan prijatelj Indije u svakom vremenu“. „Kada su se naši studenti našli u zoni borbenih dejstava (u Ukrajini), predsednik Vladimir Putin im je pomogao da se bezbedno evakuišu“, podsetio je premijer.
Šef indijske vlade doputovao je 8. jula u posetu Moskvi, gde će biti održan 22. rusko-indijski samit. Uoči polaska, Modi je rekao da se raduje susretu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nazivajući ga prijateljem. Posebno privilegovano strateško partnerstvo između Indije i Rusije napredovalo je u poslednjih 10 godina, uključujući u oblasti energetike, bezbednosti, trgovine, investicija, zdravstva, obrazovanja, kulture, turizma i međuljudske razmene, rekao je Modi. On je dodao da Indija i Rusija imaju ulogu u održavanju mirnog i stabilnog regiona.
Lideri Ruske Federacije i Indije sastali su se 8. jula u Novom Ogarjovu u neformalnom okruženju. Zvanični sastanci delegacija dve zemlje zakazani su za 9. jul
Komentar