EURO 2024

Nemačka legenda kritikuje svoju zemlju: Osećaj sigurnosti je nestao – nije isto kao pre 10 godina

Bivši fudbaler Real Madrida Nemac Toni Kros rekao je da se posle završetka igračke karijere neće vraćati da živi u Nemačkoj zbog problema sa migracijom u zemlji.
Sputnik
Reprezentacija Španije je u petak pobedila selekciju Nemačke rezultatom 2:1 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva 2024. Ovaj meč bio je poslednji u karijeri 34-godišnjeg Krosa.
U izjavi je bio prilično kritički osvrnut ka svojoj zemlji.

„I dalje mislim da je Nemačka sjajna zemlja. Zaista volimo da smo tamo, ali to nije Nemačka kakva je bila pre 10 godina. Osećaj sigurnosti je nestao! Upravo to se promenilo. Ako me neko pita, gde bih dozvolio moja ćerka ide u 23.00 - u neki španski grad ili veliki nemački grad - radije bih odabrao Španiju", rekao je Kros, a prenosi Bild.

Kros je diplomac nemačkog Bajerna iz Minhena , gde je tri puta osvojio prvenstvo Nemačke i Kup Nemačke, dva puta nacionalni Superkup, Ligu šampiona, UEFA Superkup i po jednom Svetsko klupsko prvenstvo.
U Real Madrid je stigao 2014. godine, sa kojim je četiri puta osvojio prvenstvo, Superkup Španije, Ligu šampiona i UEFA Superkup, jednom Kup Španije i pet puta Svetsko klupsko prvenstvo.
Kao deo reprezentacije Nemačke, Kros je postao svetski šampion u Brazilu 2014. godine.
Ukupno je za reprezentaciju odigrao 114 mečeva, postigao 17 golova i upisao 21 asistenciju.
SPORT
Novak najavljuje vatromet – a Holger veliku bitku: „Obojica u sebi imamo vatru“
Komentar