REGION

Lideri većine parlamentarnih stranaka bojkotuju Milatovića, na sastanak mu došla šačica opozicije

Lideri većine parlamentarnih stranaka nisu se odazvali pozivu predsednika Crne Gore Jakova Milatovića da prisustvuju sastanku koji je on inicirao na temu evropskih integracija.
Sputnik
Na sastanak koji je počeo u Vili Gorica stigli su lider DPS-a Danijel Živković, lider Socijaldemokrata Damir Šehović i nezavisna poslanica Jevrosima Pejović, navodi RTCG.
Stigao je i predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.
Sastanku prisustvuju i lider Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović i Force Genci Nimanbegu.
Na sastanak ne dolaze predstavnici PES-a, kao ni lideri Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.
Iz PokretaEvropa sad (PES) kazali su da neće prisustvovati sastanku kod Milatovića jer, kako kažu, ne žele da „svedoče Milatovićevom prekoračenju ustavnih nadležnosti“.
I predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević takođe je obavestio javnost da neće doći na sastanak.
Nova srpska demokratija (NSD) neće učestvovati na sastanku koji je inicirao predsednik Crne Gore Jakov Milatović, saopštili su iz te partije i dodali da su se solidarišu sa kolegama iz parlamentarne većine.
Milatović je lidere parlamentarnih političkih subjekata pozvao na sastanak kako bi ih informisao o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa partnerima iz Evropske unije (EU).
On je liderima parlamentarnih partija zahvalio na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan Izveštaj o proceni ispunjenosti privremenih merila (IBAR).
„Posebno raduje što smo svedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu - članstva u EU“, naveo je Milatović u pozivu koji je uputio svim liderima parlamentarnih političkih subjekata.
Milatović je podsetio da je u utorak, na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posete Crnoj Gori.
„Imajući u vidu da se nalazimo u ključnoj etapi evropskog puta Crne Gore, smatram izuzetno važnim da budete u potpunosti informisani o zaključcima razgovora koje sam imao u Briselu sa našim EU partnerima“, naveo je Milatović.
To je, kako je istakao, posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU.
Pogledajte i:
Komentar