RUSIJA

Nastavlja se Putinov maraton: Nakon Sija, ruski lider razgovarao sa predsednikom Kazahstana

Nakon sastanka sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, ruski lider Vladimir Putin razgovarao je sa domaćinom samita Šangajske organizacije za bezbednost - predsednikom Kazahstana Kasimom Žomartom Tokajevim.
Sputnik
kako je istakao ruski lider, trgovinski promet između Rusije i Kazahstana raste i već je dostigao skoro 30 milijardi dolara. Po njegovim rečima, Rusija ostaje jedan od glavnih trgovinskih i ekonomskih partnera Kazahstana.
„Imamo mnogo važnih oblasti, mnogo interesantnih projekata“, dodao je Putin.
Sa druge strane, Tokajev je rekao da se bilateralna saradnja Rusije i Kazahstana razvija uzlaznom linijom. Predsednik Kazahstana je istakao da lično prati realizaciju sporazuma i dogovora postignutih tokom Putinove posete republici u novembru prošle godine.
Putin je stigao u Astanu 3. jula ujutro kako bi učestvovao na samitu ŠOS. Događaj se održava pod sloganom „Jačanje multilateralnog dijaloga – težnja ka održivom miru i razvoju“.
Učesnici samita planiraju potpisivanje paketa od 24 zajednička dokumenta, kao i usvajanje završne deklaracije i izjave kojom se potvrđuje privrženost učesnika asocijacije principima dobrosusedstva i jedinstva.
RUSIJA
Moj dragi prijatelju: Srdačan razgovor Putina i Sija /video/
Komentar