EURO 2024

Novak stigao u Minhen da bodri Orlove pa se obratio: „Srce i ponos – nadam se prolazu“ /video/

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, došao je iz Londona u Minhen kako bi bodrio fudbalsku reprezentaciju Srbije protiv Danske u odlučujućem meču na Evropskom prvenstvu.
Sputnik
U toku priprema za Vimbldon Novak Đoković odlučio je da pruži podršku srpskim fudbalerima, a navijači su ga na Alijanc areni dočekali ovacijama. Do njega je došao da se pozdravi i Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije.
„Veliko je zadovoljstvo što sam ovde da mogu da budem jedan više navijač i naravno da uživam. Timski sport je drugačiji od pojedinačnog, ali suštinski su stvari iste pogotoov kada se igra za Srbiju, za svoju zemlju. Nema prevelikog razmišljanja, najvažniji deo je pre utakmice, priprema je 50 odsto pobede. Momci su imali nekoliko dana da se spreme za protivnika, ali u ovakvim utakmicama gde svaki minut je važan, tu je srce, ponos, želja da se zemlja predstavi najbolje“, rekao je Novak za „RTS“.
Uveren je srpski as da će Orlovi dati sve od sebe.

„Rezultat ne može da se predvidi, ali kada sportisti daju maksimum to se vidi i oseti. Srce, glava i ona stvar, mislim na hrabrost“, rekao je uz osmeh Novak.

Istakao je najbolji teniser svih vremena da će srpske fudbalere sigurno nositi tokom utakmice fantastična podrška sa tribina.
„Nisam stručan, ali verujem da samo pogled na tribine i naše ljude koji su došli iz Evrope i sveta je dovoljan motiv da daju sve do sebe.Želim im sve najbolje i nadamo se prolazu“, rekao je Novak Đoković.
Komentar