EURO 2024

Danci su kažnjeni – ali ne mare mnogo: Navijači se već spremaju za duel sa Srbijom /foto, video/

Fudbalski savez Danske kažnjen je od strane UEFA zbog vređanja Unije evropskih fudbalskih asocijacija tokom utakmice na Evropskom prvenstvu. Međutim, navijači ove reprezentacije ne mare mnogo već se uveliko pripremaju za meč sa Srbijom.
Sputnik
UEFA nastavlja da deli kazne, a na red je došla Danska.
Fudbalski savze ove zemlje moraće da plati 10.000 evra zbog uvredljivih transparenata koje se odnose na UEFA, a koje su navijači jasno isticali tokom utakmice protiv Engleske.
Kazna za Dance stiže baš pred meč sa Srbijom koji se igra u utorak od 21 čas i biće ključan za Orlove.
Erik Breger Rasmunsen, predsednik Fudbalskog saveza Danske, prokomentarisao je odluku UEFA.
Platićemo kaznu, ali najvažnija stvar za nas i sa tim krećemo sada je da identifikujemo one koji su uneli transparent i da im prosledimo račun. Nije stvar samo u novcu. Ako ih nađemo moraće da plate. Nadamo se da će onda oni koji žele da koriste takav jezik na stadionu razmisliti dvaput. Poruka je jasna. Postoji slobodan govora, ali postoji i set pravila koji je definisan od strane UEFA. U ovom slučaju koristi se jezik kome tu nije mesto. Staćemo iza UEFA i reći da ne želimo ovakve poruke na stadionu. Poruka je jasna, naši navijači mogu da podrže svoj tim, ali moraju da se suzdrže od ovakvih poruka. Ako to urade i ako budemo kažnjeni, savez će navijačima proslediti kaznu“, rekao je Breger Rasmunsen.
Danske navijače kazna nikako nije poremetila i pokvarila im ueforiju pa su tako već počeli da se pripremaju za navijanje tokom meča sa Srbijom,
Reporteri Sputnjika sreli su Dance na putu za Minhen, ali i u gradu gde će Orlovi igrati najbitniji meč u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva.
EURO 2024
Sputnjik na treningu Orlova pred najvažniji meč na Evropskom prvenstvu /video/
Komentar