EURO 2024

Piksi o meču odluke: Lazar je spreman da poleti – biće promena u sastavu

Dan pred odlučujući duel u grupi Evropskog prvenstva protiv Danske selektor Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije. Na njoj je govorio i defanzivac Strahinja Pavlović.
Sputnik
Srbija u utorak od 21 čas igra protiv Danaca. Pobedom bi se Orlovi praktično plasirali u osminu finala.
Postoji šansa da u prvoj postavi prvi put vidimo Lazara Samardžića.
„Raspoloženi smo. Sutra je veliki praznik fudbala, velika utakmica i svako treba dabude pozitivan u tom smislu. Lazara Samardžića sam pitao u šali da li je spreman da igra sutra. Spreman je, jedva čeka - da poleti", kazao je selektor Srbije.
Da li će Srbija napasti sa jednim ili dvojicom napadača?
„Razmišljamo svim segmentima kada je naša formacija u pitanju tako da ćete sutra videti da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača. Imamo dve opcije, ali ćemo sigurno izaći najpametnije što možemo", rekao je Stojković.
Kako bolje ulaziti u utakmicu?
„Spor start je problem koji želimo da popravimo. Mnogo vremena provodimo na sastancima, sa željom da ne prepustimo prvih 15-20 minuta rivalima. To nije bio slučaj samo ovde već i protiv Austrije i Švedske. Moguće da je potrebna bolja psihološka priprema. pravimo analize i razgovaramo o tome što se dešava. Po meni smo odigrali dosta dobro obe utakmice i nadam se da ćemo isto i u narednom susretu. Da ćemo biti pobednici".
O zajedništvu...

„Od prvog dana forsiramo stil ponašanja da je tim taj koji pobeđuje ili gubi. Delujemo dosta organizovano, timski i svaki igrač daje doprinos što je meni bitna stavka. Nema individualizma i isticanja pojedinaca. Tim je i uvek će biti najvažniji. Zajedno smo 26 dana i čudi me da se ne potuku kada su toliko zajedno, to se dešava, ali su moji igrači mnogo fini i nemam primedbu na ponašanje i uopšte u rešavanju obaveza. To nas krasi, možda bi neko voleo da to razbije, ali ne damo se i ne damo da imamo bilo kakvu vrstu problema".

O važnosti rezervnih igrača...
U fascikli se nalazi tim, mislim da je čista ideja i rekao sam da će biti nekih promena, a koliko će ih biti... Šta vam znači to ako kažem da li su jedna, dve ili tri? Podsetiću vas, utakmica se igra 90 minuta, a ne ko će početi meč. Videćemo šta možemo da uradimo da utakmicu dovedemo u pravi tok. Vi morate da imate oružje na klupi, ne možete bez toga, pa treba biti pametan da povučete neke poteze. Klupa je mnogo važna, oni su važniji od onih koji istrče na teren".
O istorijskoj važnosti utakmice sa Danskom...
Analiziraćemo kada se završi, biće polemika ovakvih i onakvih, ali ne volim kad neko samo negativno gleda. Niko ne može da ospori da igrači trče i da se bore i da daju maksimalan napor, to niko ne može da ospori. EURO je skup najkvalitetnijih ekipa, sutra je jedna utakmica od velike važnosti, najvažnija u grupi jer ona određuje našu sudbinu i plasman. Mi kao Jugoslavija, a mi smo prvi put ovde kao Srbija, samo imamo jednu pobedu proti Norveške. Nemamo 50 pobeda, nekada treba biti realan i ne treba preterivati u nekim stvarima. Daćemo sve od sebe, Danska je fenomenalna ekipa, Eriksen, Hojlund, Vind, Mele... to ne sme da se potcenjuje, ali mi verujemo, mislimo da može da se igra sa njima".
Strahinja Pavlović je istakao da se posle kolbairanja protiv Slovenije oseća dobro i da je spreman za utamicu protiv Danske.
EURO 2024
Sputnjik na treningu Orlova pred najvažniji meč na Evropskom prvenstvu /video/
Komentar