MULTIMEDIJA

Jubilarni konkurs za mlade foto-reportere „Andrej Stenjin“: Najlepše fotografije kandidata za 2024.

U Moskvi su proglašeni kandidati za 2024. godinu koji su ušli u uži izbor jubilarnog 10. Međunarodnog konkursa za mlade foto-reportere „Andrej Stenjin“, saznaje „Sputnjik“.
Sputnik
Kompletan spisak imena, kao i odabir fotografija iz užeg izbora možete pogledati na ruskoj i engleskoj verziji sajta konkursa.
Kako je saopšteno, ove godine u uži izbor konkursa su prvi put ušli radovi iz Sirije, Južnoafričke Republike i Mjanmara.
Ukupan broj radova koje je međunarodni žiri ocenio u 2024. godini je otprilike dve hiljade – od 557 učesnika iz 36 zemalja, kao što su Rusija, Indija, Iran, Kina, Italija, SAD, Španija, Velika Britanija, Južnoafrička Republika, Poljska, Francuska, Ekvador, Sirija, Meksiko i druge.
Prvi put međunarodni žiri čine samo foto-reporteri, dobitnici Gran-pri nagrade iz prethodnih godina.
U jubilarnoj godini konkursa „Andrej Stenjin“, pozvali smo dobitnike nagrada Gran-pri iz prethodnih godina da učestvuju u žiriju – najviši profesionalni nivo potvrdili su odabirom zaista talentovanih radova iz velike i veoma raznovrsne mase fotografija pristiglih za uži izbor, izjavila je rukovodilac konkursa Oksana Olejnik.
Mladi fotografi nastavljaju da nas oduševljavaju svojim radovima i rado ćemo im pomoći na početku karijere, istakla je ona.
Nagrade kandidata za uži izbor, kao i dobitnika Gran prija, objaviće organizacioni odbor konkursa u septembru na sajtu.

O konkursu

Međunarodno takmičenje foto-reportera „Andrej Stenjin“, koje organizuje Međunarodna novinska agencija „Rusija sevodnja“ pod pokroviteljstvom Komisije Ruske Federacije u saradnji sa organizacijom UNESKO, ima za cilj da podrži mlade fotografe i skrene pažnju javnosti na zadatke savremenog foto-reportera. Ovo je platforma za mlade fotografe, talentovane i otvorene za sve novine, koji nam skreću pažnju na ljude i događaje u našoj blizini.
Međunarodni medijski partneri konkursa bili su: novinska agencija i radio Sputnjik (međunarodni), televizija i portal „RT“ (međunarodni), medijski holding Independent Media (Južnoafrička Republika), novinska agencija ANA (Južnoafrička Republika), Šangaj juntajed media grup (Kina), internet portal „Pejper“ (Kina), internet portal „Čajna dejli“ (Kina), televizija „Majadin“ (Liban).
1 / 11

Apratim Pal / Indija

„Borba za život“

2 / 11

Muhamed Suman / Bangladeš, „Molitva u polju“

3 / 11

Luk Drej / Velika Britanija

„Prava klima Južnog Sudana“

4 / 11

Radžendra Pandej / Indija

„Izgnane udovice“

5 / 11

Sergej Aleksejev / Rusija

„Svetlost svetu“

6 / 11

Ruslan Kondratenko / Rusija

„Ledolomac Kapetan Kosolapov“

7 / 11

Đakomo d'Orlando / Italija, „Simbioza“

8 / 11

Ana Pljusnina / Rusija

Pogledati čoveka u oči“

9 / 11

Aleksandar Oščepkov / Rusija „Deca su uplašena, pa i sam sam otac“

10 / 11

Abdul Momin / Bangladeš „Od zemlje do paprike“

11 / 11

Ričard Nazaretjan / Rusija, „Ural“

Komentar