SRBIJA

Vulin čestitao Orliću: Neće dopustiti strancima da ga laskanjem i pretnjama promene

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin čestitao je danas Vladimiru Orliću imenovanje na mesto direktora Bezbednosno - informativne agencije i poručio da će Orlić biti odličan direktor koji neće dopustiti strancima da ga laskanjem i pretnjama promene.
Sputnik
„Kao saborac Aleksandra Vučića i kao prethodni direktor BIA, želim da čestitam Vladimiru Orliću na prilici da služi Srbiji i Srbima na jednom od najodgovornijih mesta u sistemu odbrane i bezbednosti Srbije. BIA je prethodnica i odstupnica Srba, a ona stiže i tamo gde država Srbija ne može. U BIA će ga sačekati posebni, sumnjičavi, vredni i čestiti ljudi koji će prvo ceniti njegov odnos prema Srbiji, a onda i načinu na koji drži reč i čuva i svoj i obraz Službe“, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju.
On je istakao da se u BIA poštuje znanje, ali i lojalnost i hrabrost.
„Onaj ko napusti svoj narod ili vođu koji mu je ukazao poverenje, neće biti poštovan, ni pamćen po dobru među pripadnicima Službe. Direktora Orlića u BIA čekaju očeličeni profesionalci, ali oni nisu plaćenici koji mogu sve i za svakoga. Pripadnici Službe kao i direktor Orlić služe samo Srbiji i samo za Srbiju i Srbe mogu sve“, rekao je Vulin.
Istovremeno, on je Orliću poželeo uspeh i da ne zaboravi da vodi instituciju veću i trajniju i od njega i od svih koji su je vodili.
„Sve se menja, Služba ostaje“, poručio je Vulin.

Bratislav Gašić: BIA je ključna institucija koja služi interesima Srbije

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je čestitku Vladimiru Orliću povodom imenovanja na dužnost direktora Bezbednosno-informativne agencije. U čestitki se kaže:

„Dragi Vladimire, Čestitam ti imenovanje na dužnost direktora Bezbednosno-informativne agencije. Kao ministar odbrane i bivši direktor BIA, izražavam uverenje da ćeš svojim iskustvom, stručnošću i posvećenošću uspešno voditi agenciju i doprineti bezbednosti naše zemlje. BIA je ključna institucija koja služi interesima Srbije i svih njenih građana. Uveren sam da ćeš se uspešno suočiti sa izazovima koji te očekuju.

Tvoj dolazak u BIA značiće mnogo za ljude unutar agencije - ljude koji su odani, hrabri i vredni i koji će ceniti tvoju posvećenost i integritet. Želim ti da na toj poziciji nastaviš da vrednuješ znanje, lojalnost i hrabrost, jer to su osnovne vrednosti koje definišu našu službu.

Želim ti mnogo uspeha u ovom važnom zadatku i verujem da ćeš svojim radom ostaviti trajan i pozitivan trag u istoriji naše službe.”
SRBIJA
Vladimir Orlić imenovan za direktora BIA
Pogledajte i:
Komentar