RUSIJA

Dopremljeno trenažno nuklearno naoružanje do skladišta na ruskim vojnim vežbama /video/

Ruska vojska je tokom nuklearnih vežbi osigurala isporuku nuklearnog oružja do skladišta, izjavio je načelnik 12. glavne uprave Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Kolesnikov.
Sputnik
Mobilne formacije 12. glavne uprave Ministarstva odbrane Rusije obezbedile su dopremanje trenažnog nuklearnog naoružanja na terenske skladišne punktove i aerodrome, rekao je Kolesnikov.
General-potpukovnik je u video-snimku koji je objavio ruski vojni resor na svom Telegram kanalu saopštio da su tokom druge faze vežbi sa nestrateškim nuklearnim oružjem razrađena pitanja zajedničke obuke ruskih i beloruskih jedinica.
„Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašeno doneli su odluku o izvođenju druge faze nestrateških nuklearnih snaga. Tokom vežbi su, između ostalog, razrađena pitanja zajedničke obuke ruskih i beloruskih borbenih jedinica i ruskih jedinica za nuklearnu podršku“, rekao je on
Prema njegovim rečima, zajedno sa beloruskim kolegama izvršena je priprema i isporuka raketa u specijalnoj opremi i pozicioniranje avijacionog naoružanja ispod nosača aviona.
Kolesnikov je dodao da će na osnovu rezultata rusko-beloruskih vežbi nestrateških nuklearnih snaga biti utvrđeni pravci daljeg unapređenja njihove obuke.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je u zemlji počela druga faza vežbi nestrateških nuklearnih snaga.
Prethodno, u okviru prve etape vežbe, pripadnici raketnih jedinica Južnog vojnog okruga realizovali su zadatke dopremanja specijalne municije za operativno-taktički raketni sistem „Iskander“, punjenje lansera i prikriveni odlazak na naznačene pozicije radi priprema za lansiranje projektila.
RUSIJA
Druga faza ruskih nuklearnih vežbi: Uspešno lansirane rakete na zadate ciljeve
Pogledajte i:
Komentar