SVET

Abas traži hitnu sednicu SB UN zbog izraelskog napada na izbeglički kamp

Palestinski predsednik Mahmud Abas zatražio je hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog izraelskog napada na izbeglički kamp Nuseirat u kojem je poginulo više od 200 Palestinaca.
Sputnik
"Kao odgovor na užasan masakr koji su jutros počinile izraelske okupacione snage u izbegličkom kampu Nuseirat, predsednik Mahmud Abas je naložio palestinskom specijalnom predstavniku pri UN da zatraži hitan sastanak Saveta bezbednosti UN kako bi se razgovaralo o posledicama krvoprolića“, navela je palestinska agencija Vafa.
Dodaje se da je Abas u kontaktu sa relevantnim arapskim i međunarodnim stranama u cilju održavanja ove hitne sednice SB UN.
On je naglasio da međunarodna zajednica mora hitno da interveniše kako bi zaustavila tragediju palestinskog naroda u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, piše Vafa.
Ranije danas, u izraelskom bombardovanju kampa Nuseirat ubijeno je 210 osoba, a povređeno je oko 400 ljudi, prema podacima palestinskih vlasti u enklavi.

Hamas: Nekoliko talaca ubijeno u izraelskoj operaciji u izbegličkom kampu

Portparol Hamasove brigade Al-Kasam, Abu Ubajda, saopštio je da je nekoliko talaca ubijeno u izraelskoj operaciji spasavanja zarobljenih u izbegličkom kampu Nuseirat i obližnjim područjima u centralnom Pojasu Gaze, prenosi Rojters.
Izraelske vlasti su saopštile da je danas preminuo komandant antiterorističke jedinice Jamam, 28-godišnji Jitav Lev Halevi, koji je ranjen tokom operacije na Zapadnoj obali 4. maja, javlja Tajms of Izrael. Oslobođeni su Noa Argamani, Almong Meir Jan, Andrej Kozlov i Šlomi Ziv, koji su bili u među taocima koje je oteo Hamas 7. oktobra sa muzičkog festivala Supernova.
Komentar