EURO 2024

Engleska pokazala ranjivost – Orlovi videli mane najjačeg protivnika na Evropskom prvenstvu

Protivnik Srbije na Evropskom prvenstvu reprezentacija Engleske poražena je od Islanda u prijateljskom meču - 1:0 (1:0). Na taj način je Gordi albion pokazao slabe tačke, kao i da je ranjiv. Odnosno, da svakako nije nepobediv, iako poseduje ogroman kvalitet.
Sputnik
Engleska je prvi favorit grupe u kojoj se nalazi Srbija. Ne samo to, već je mnogi svrstavaju među najbolje ekipe Evropskog prvenstva.
Sigurno neće biti zadovoljna ovom utakmicom, to je sigurno. Geret Sautgejt neće moći mirno da spava pred sudar sa Srbijom posle svega što je video.
Jedini gol na utakmici postigao je Island preko Torstejnsona koji je bio precizan u 12. minutu na asistenciju Haraldsona.
Bila je ovo prilika i da naš stručni štab još podrobnije skenira Engleze koji su nam prvi rival na Evropskom prvenstvu (16. jun). Gordi Albion je nedavno u Njukaslu, u prvom pripremnom meču za Evropsko prvenstvo, savladao Bosnu i Hercegovinu sa 3:0. Sa druge strane, naši momci su poraženi od Austrije sa 2:1.
Island je pokazao Orlovima da se disciplinovanom igrom i jakim blokom može i protiv ovako snažne selekcije kakva je Engleska.
Može Engleska da kaže da je ovo bila prijateljska utakmica, da je nedostajao Džud Belingem, ali nema sumnje da Englezi nisu zadovoljni sa ovim što su videli, posebno kada je poroznost odbrane u pitanju.
Utakmica se igrala u Londonu na stadionu Vembli.
Reprezentacija Engleske će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigrati 16. juna od 21.00 protiv Srbije u Gelzenkirhenu.
Evropsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Engleska će biti u grupi još i sa selekcijama Slovenije i Danske.
SPORT
Alkaras dobio rolerkoster protiv Sinera za finale Rolan Garosa
Komentar