RUSIJA

Rekordan broj posetilaca na forumu u Sankt Peterburgu

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu tokom prvog dana posetilo je onoliko posetilaca koliko je zabeleženo tokom sva četiri dana trajanja foruma 2019. godine, izjavio je za Sputnjik savetnik ruskog predsednika Anton Kobjakov.
Sputnik
"Prvog dana Međunarodnog peterburškog foruma 2024. zabeležili smo cifre koje su identične ukupnom broju posetilaca za četiri dana foruma 2019. godine", rekao je on.

O Forumu

Međunarodni ekonomski forum počeo je juče i traje do 8. juna, a glavna tema ovogodišnjeg foruma je „Osnova multipolarnosti — formiranje novih centara rasta“. Ruski predsednik Vladimir Putin će se obratiti na plenarnoj sednici foruma 7. juna.
Glavni poslovni deo programa podeljen je na četiri tematska bloka koji su u skladu sa osnovnom misijom foruma o održanju globalne ravnoteže i izgradnji multipolarnog međunarodnog sistema, obezbeđivanju uslova za razvoj na temelju objedinjavajuće i konstruktivne agende koju diktiraju nacionalni interesi Rusije.
Pored glavnog poslovnog dela programa, na marginama će se tradicionalno održati i omladinski ekonomski forum, forum kreativnog biznisa i t.d.
U okviru foruma takođe su planirani biznis-dijalozi sa inostranim partnerima iz arapskih zemalja, kao i zemalja Zajednice Nezavisnih Država, Latinske Amerike, Kine, Indije.
RUSIJA
Porodično stablo Putina, virtuelni Gagarin – zanimljivosti na forumu u Peterburgu /foto, video/
Pogledajte i:
Komentar