RUSIJA

Poslanik Bundestaga otkriva plan udara NATO na Rusiju

Zapad sprema izgovor za raspoređivanje vojke u Ukrajini, izjavila je poslanik Bundestaga Sevim Dagdelen.
Sputnik
„NATO želi da razvije scenario sličan početku rata u Vijetnamu. Paralelno sa sukobom u Ukrajini vode se razgovori o ulasku NATO snaga. Čak i pre zvaničnog američkog pokretanja borbenih dejstava u Vijetnamu, neposredno pre kojeg je insceniran incident u Tonkinškom zalivu, tamo je već bilo 15 hiljada savetnika. Kasnije su dovedene američke trupe da 'zaštite' te savetnike. Očigledno se nešto slično sprema i u Ukrajini, sa razmeštanjem nemačkog ili drugog naoružanja koje može da izvede napad na Rusiju“, smatra poslanik.
Prema njenim rečima, neophodno je formirati koaliciju zemalja, zajedno sa državama globalnog juga, kako bi se sprečila eskalacija i širenje sukoba u istočnoj Evropi.
Podsetimo, u američkom Stejt departmentu su nedavno izjavili da je predsednik SAD Džozef Bajden dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za protivbaterijsku borbu protiv ciljeva na teritoriji Rusije koji prete Harkovskoj oblasti, ali je ostavio na snazi zabranu upotrebe operativno-taktičkih raketa „atakams“ i drugog vatrenog oružja velikog dometa.
Komentarišući ovakvu zapadnu retoriku, ruski lider Vladimir Putin je napomenuo da predstavnici NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju. On je podsetio da su zemlje Alijanse u Evropi po pravilu entiteti sa malom teritorijom i veoma gustom naseljenošću.
RUSIJA
Sijarto: Na napade američkim oružjem Rusija će odgovoriti još snažnije
Pogledajte i:
Komentar