SPORT

Olgin zlatni momenat i čuveni srpski inat: „Uvek ga pronađem“ /video/

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je pobedu karijere na Rolan Garosu, gde je u drugom kolu nokautirala desetu igračicu planete Amerikanku Danijelu Kolins. Strašan tenis u Parizu igra ćerka bivšeg košarkaškog asa Predraga Saše Danilovića i u trećem kolu je očekuje dvoboj sa Donom Vekić.
Sputnik
Revanširala se Olga Amerikanki za tesan poraz na nedavnom Mastersu u Madridu.
Ovoga puta Olga koja ima lavlje srce uspela je posle preokreta da se izbori za trijumf karijere. Pala je u prvom setu, koji je bio izjednačen i tajbrejk je morao da odluči pobednika, a u igri nerava slavila je Amerikanka.
Ipak, Danilovićeva se nije predavala pa je u nastavku susreta uspela da slavi 7:5 i 6:4 za plasman u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske.
„Znam da mogu da ostvarim još mnogo toga ukoliko budem zdrava. Pokazala sam da mogu da igram dobar tenis. Prošle godine sam takođe na Rolan Garosu igrala treće kolo, pretprošle drugo. Pobeđivala sam dobre igračice. Idemo korak po korak“, istakla je Olga.
Danilovićeva je vrlo emotivno proslavila veliki skalp. Nije skrivala suze posle pozdrava sa publikom, a pričala je i o čuvenom srpskom inatu.
„Veoma sam ponosna na sebe i srećna kako sam se osećala na terenu i borila protiv takve protivnice. Morate da igrate najbolji tenis da biste pobedili najbolju. Morala sam da budem najbolja, imale smo već jedan meč pre ovoga i tada sam bila jako blizu. Sada je sve otišlo na moju stranu. IMala sam taj gorak ukus iz Madrida, prešla sam preko toga. Htela sam revanš. Što se inata tiče, nađem ga ja uvek. I kada nema tog inata, ja ga stvorim. Uvek je tu nešto u meni, želja za pobeodm je velika i kad igraš pred puno ljudi i kada je vrhunski teren, lakše je igrati, ko god bio protivnik“, zaključila je Olga.
Srpska teniserka će već danas ponovo na teren i to od 11 časova kada će odmeriti snage sa Hrvaticom Donom Vekić.
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
SPORT
Olga herojskim preokretom eliminisala Amerikanku – kraj za Lajovića, Museti čeka Đokovića
Komentar