SPORT

Partizan dobio majstoricu za „pet minuta“ – i zakazao finale protiv Zvezde

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Super lige Srbije posle pobede nad Megom u polufinalu ukupnim rezultatom 2:1. U majstorici Partizan je pred svojim navijačima bio bolji rezultatom 96:68. Na taj način crno-beli su zakazali finalni okršaj sa Crvenom zvezdom.
Sputnik
Najefikasniji u pobedi Partizana bili su Zek Ledej sa 17, Danilo Anđušić sa 16, koliko je ubacio i Bruno Kaboklo.
Partizan je na sjajan način otvorio meč, ubacio je osam poena, a posle zakucavanja Kabokla Mega je morala da traži tajm-aut. Kevin Panter je bio raspoložen pa je ubacio osam od prvih 10 poena crno-belih.
Možemo reći da je meč rešen već u prvih pet minuta utakmice kada je Partizan poveo sa 19:2 i posle toga je zaista bilo teško očekivati bilo kakav drugačiji razvoj događaja osim trijumfa ekipe Željka Obradovića.
Partizan je dobio prvu četvrtinu sa neverovatnih 39:9, a onda je u drugoj deonici ubacio samo osam poena, što prilično oslikava celu sezonu crno-belih kada se pogleda unazad.
Posle toga je usledio sunovrat i samo osam datih poena za četvrtinu, da bi Partizan u trećoj deonici ponovo pojačao i samo potvrdio utisak koji je vladao posle nepunih prvih pet minuta...
Lepa vest za navijače Partizana je i debi mladog Dimitrijevića, mladog centra koji se navijačima predstavio u odličnom svetlu. On je završio meč sa osam poena i jednim skokom.
A, to je da ćemo u finalu gledati obračun Partizana i Crvene zvezde, kao što je to bio slučaj u finalu ABA lige.
Odlučujuća serija za titulu će se, takođe, igrati, na dve pobede, a prednost domaćeg terena imaće crveno-beli zbog boljeg plasmana u ABA ligi.
Prvi meč na programu je 3. juna u 20 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a revanš je dva dana kasnije u „Beogradskoj areni“.
SPORT
Novak „ućutkao“ Španca za treće kolo Rolan Garosa!
Komentar