SPORT

Zvezda vratila svoje dete: „Sada sam drugačiji i bolji“

Crvena zvezda tek što je osvojila i proslavila sedmu titulu u nizu, a na Marakani je već pao prvi potpis za narednu sezonu. Luka Ilić vratio se kući posle šest godina od transfera u Mančester siti.
Sputnik
Kako je sam rekao na promociji održanoj na stadionu „Rajko Mitić“, vratio se drugačiji, bolji i iskusniji.
Milione je za braću Ilić pre šest godina „istresao“ Mančester siti, s tim što Luka nije dobio priliku da zaigra na Etihadu i pod komandom Pepa Gvardiole, već je fudbalsku sreću morao da potraži na drugim mestima, a put ga je preko francuske Troje, vratio natrag u njegovu Crvenu zvezdu.
„Presrećan sam što sam se vratio. Dugo sam razmišljao o ovom danu. Dosta sam iskusniji nego u prvom periodu u Zvezdu. Prošao sam period koji mi je mnogo značio, sada sam drugačiji i bolji“, bile su Ilićeve uvodne reči na promociji.
Vezista koji je 2018. godine napustio Ljutice Bogdana 1, objasnio je i zbog čega je izabrao broj 32, a ne 40, što je prehtodni ut nosio na crveno-belom dresu.
„Kada dođete kao omladinac u prvi tim Zvezde, uzimate broj koji vam se da. Za 32 sam se odlučio zbog TSC-a, jer sam tada tamo igrao dobro i bio mi je srećan broj“, objasnio je Luka Ilić.
Na pitanje zbog čega nije odigrao previše utakmica za Troju minule sezone, odgovorio je:
„Imao sam problema sa donjim leđima i zbog toga sam propustio nekoliko utakmica. Druga liga Francuske je kvalitetna. Sada se osećam odlično i spreman sam“.
Momak rođen u Nišu pre 24 godine je posle odlaska iz Crvene zvezde potpisao za Mančester siti, usledila je pozajmica u Zvezdu u sezoni 2017/18. da bi zatim igrao za holandsku Bredu, kao i Tvente, posle čega je potpisao za Troju iz koje je poslat na kalenje u TSC iz Bačke Topole.
Sada je potpisao četvorogodišnji ugovor sa šampionom Srbije. Podsetimo, Luka je zajedno sa mlađim bratom Ivanom otišao u Mančester siti u transferu vrednom 5,5 miliona evra, ali nije dobio priliku da odigra zvanični meč.
SPORT
Partizan je „bisere“ poverio Loli
Komentar