RUSIJA

Odgovor na provokacije Zapada: Rusija održava vežbe sa nestrateškim nuklearnim oružjem /video/

U Južnom vojnom okrugu počela je prva faza vojnih vežbi s ciljem praktične razrade pripreme i korišćenja nestrateškog nuklearnog oružja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnik
„U skladu sa nalogom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije, u Južnom vojnom okrugu je pod rukovodstvom Generalštaba Oružanih snaga Rusije počela prva faza vojnih vežbi sa ciljem praktične pripreme i korišćenja nestrateškog nuklearnog oružja“, navodi se u saopštenju.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije tokom manevara uvežbavaće opremanje aerobalističkih supersoničnih raketa „kindžal“ specijalnim bojevim glavam, kao i izvođenje letova u zonu patroliranja.
Pored toga, raketne jedinice Južnog vojnog okruga uvežbavaće zadatke obezbeđivanja specijalne municije za mobilne balističke raketne sisteme „iskander“, opremanje raketama i tajno premeštanje u određenu zonu u cilju pripreme za lansiranje.
„Vežbe imaju za cilj održavanje spremnosti ljudstva i tehnike i bezuslovno osiguravanje teritorijalne celovitosti i suvereniteta Rusije kao odgovor na provokacione izjave i pretnje pojedinih zapadnih zvaničnika“, navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.
Specijalna operacija u Ukrajini
„Gubici se povećavaju“: Zapadni mediji otkrivaju kakav udar Rusija nanosi ukrajinskoj vojsci
Pogledajte još:
Komentar