SPORT

Zverev pokorio Rim pa pričao o Novaku: „Videćete u Parizu“

Novak Đoković ove sezone ne liči na sebe, a Rolan Garos se opasno primakao. Ipak, sve više je onih koji smatraju da će srpski as biti pravi onda kada je najpotrebnije, pa se tako posle Švajcarca Stana Vavrinke, oglasio i osvajač Rima Aleksandar Zverev, poručivši da će Srbin doputovati u Pariz u najboljoj formi.
Sputnik
Uspeo je Nemac ruskog porekla da pokori Večni grad, savladao je u finalu Čileanca Nikolasa Đarija 6:4, 7:5, čime je stigao do prvog trofeja ove sezone.
Trijumf ne samo što je Nemcu doneo novac i pehar, već mu je popravio plasman na ATP listi, gde se popeo na četvrtu poziciju.
Za manje od nedelju dana startovaće vrhunac sezone na zemljanoj podlozi, a Zverev je napravio najbolju moguću uvertiru za ono što očekuje njega i ostale tenisere, na čijem čelu se uprkos lošoj formi i dalje nalazi Novak Đoković.
Svestan je toga i Aleksdandar Saša Zverev koji je istakao da će 37-godišnji Srbin biti na vrhuncu u „Bulonjskoj šumi“.
„Videćete da će Novak doputovati u Pariz u najboljoj formi. Uvek tako bude. Nadal će igrati dosta bolje nego što je to bio slučaj u Madridu i Rim, nemam sumnju. Što se tiče Janik Sinera i Karlosa Alkarasa, dosta toga zavisi od njihovog zdravstvenog stanja. Ukoliko su sanirali povrede i ako budu dobro, jasno je da imaju velike šanse, jer su među najboljim teniserima sveta. Sinerovo stanje se popravlja iz dana u dan, video sam da je 'okačio' fotografiju sa treninga, pa ga očekujem uskoro na terenu“, izjavio je Zverev.
Đoković će u Parizu braniti titulu koju je osvojio prošle godine pobedom nad Kasperom Rudom.
SPORT
Novakova nova nedelja na vrhu – 426!
Komentar