SVET

Oglasio se vrhovni vođa Irana: Nadamo se da je Raisi živ, neće biti potresa u funkcionisanju države

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei izrazio je nadu da je predsednik Irana Ibrahim Raisi preživeo helikoptersku nesreću.
Sputnik

„Nadamo se da će svemogući Bog vratiti našeg poštovanog i dragog predsednika Raisija i njegovu pratnju u zagrljaj iranskog naroda“, poručio je Hamnej u prvom oglašavanju nakon vesti o nesreći sa helikopterom u kojem se nalazio iranski predsednik.

On je pozvao građane Irana da se „mole za zdravlje“ svih koji su se nalazili u helikopteru. On je dodao da narod ne treba da brine ni da bude uznemiren i da „neće biti potresa u funkcionisanju države“, prenosi Irna.
Helikopter, u kojem se nalazio predsednik Irana Ibrahim Raisi, imao je otežano sletanje na severozapadu Irana. U helikopteru su se nalazili i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, kao i guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati. Prema prvim informacijama, helikopter je imao teško sletanje u gradu Džulfa u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan.
Spasilački timovi stigli su u područje nesreće, prenosi agencija IRNA. Najmanje 40 timova za brzo reagovanje traga za helikopterom.
SVET
Vanredni izbori u Iranu 28. juna, iranski mediji objavili uzrok pada helikoptera
Komentar