DRUŠTVO

Sudar putničkog i teretnog voza u tunelu u Beogradu, 13 povređenih, poznat uzrok nesreće /foto/

Putnički i teretni voz sudarili su se danas oko 18:30 sati u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta. Ministar saobraćaja Goran Vesić naveo je da je povređeno 13 putnika, od kojih je četvoro prevezeno u Urgentni centar.
Sputnik
"Garnitura Beovoza je prošla kroz zaštitno svetlo i udarila u teretni voz koji je čekao dozvolu da krene prema stanici Ovča", rekao je Vesić.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je uzrok sudara vozova u tunelu, u kojem nije bilo žrtava, ljudski faktor,
Vatrogasci
Dačić je novinarima rekao da u nesrećama poput ove često ima žrtava, kao i da je prava sreća što u današnjem sudaru nije bilo poginulih i da su svi putnici izašli iz voza.
''Najvažnije je da nema poginulih'', rekao je Dačić novinarima.
Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić, koji je na mesto nesreće došao zajedno sa ministrima Dačićem, Vesićem i direktorkom preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" Jelenom Tanasković, rekao je da u 18.42 časova primljena dojava o sudaru, nakon čega je na teren izašlo ukupno 25 vatrogasaca.
Mesto sudara dva voza u Beogradu
"Dolaskom na lice mesta u 18.48 časova ustanovljeno je da se terentni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta", rekao je Čaušić.
Dodao je da je četvoro ljudi izvučeno kroz evakuacioni tunel na Karaburmi.
Mesto sudara dva voza u Beogradu
Dačić je rekao da su najvažniju ulogu odigrali vatrogasci, budući da lekari Hitne pomoći nisu da priđu putnicima.
Mesto sudara dva voza u Beogradu
Ministar saobraćaja Goran Vesić rekao je da će detalji nezgode biti poznati kada Komisija "Infrastrukture železnice Srbije" objavi zvaničan izveštaj, što se očekuje u toku sutrašnjeg dana.
Mesto sudara dva voza u Beogradu
Saobraćaj na toj deonici pruge je trenutno obustavljen, a kako je Vesić najavio, on će biti normalizovan sutra tokom prepodneva, ili najkasnije do podneva.
Mesto sudara dva voza u Beogradu
Pogledajte i:
Komentar