SPORT

„Srpska levica“ i Tajson nokautirali Olimpijakos /video/

PAOK je predvođen kapitenom Andrijom Živkovićem i Brazilcem Tajsonom pobedio Olimpijakos rezultatom 2:0 u derbiju plej-ofa grčkog šampionata, Čime je nastavljena potera za liderom AEK-om.
Sputnik
Srpska levica i Tajson zadali su prvi udarac gostima iz Pireja u 26. minutu, nakon što je Živković sjajnom asistencijom „makazicama“ bez gledanja uposlio Brazilca, koji je rezantnim udarcem po zemlji smestio loptu u mrežu.
Pokušavali su finalisti Lige konferencija da se vrate u meč, pretili su preko EL Kabija, Podensea , ali bezuspešno.
Konačni udarac, ujedno i nokaut velikanu iz Atine – Olimpijakosu, zadao je upravo srpski reprezentativac Andrija Živković golom u 65. minutu. Bio je to njegov osmi pogodak uz šest asistencija ove sezone u prvenstvu. Nema dileme da fantastična forma bivšeg krilnog fudbalera Partizana i te kako raduje selektora Srbije Dragan Stojkovića Piksija, nešto više od mesec dana pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj.
Proključala je čuvena Tumba u tim trenucima, PAOK je stigao do 23. trijumfa ove sezone i nastavio je tako poteru za liderom AEK-om, koji ima samo bod prednosti.
AEK će u narednom kol u gostovati Olimpijakosu u još jednom derbiju grčkog fudbala, dok će PAOK ugostiti Panatinaikos, u čijim redovima je prava srpska kolonija sa Filipom Mladenovićem i Filipom Đuričićem.
SPORT
Arsenal „preživeo“ Junajted – navija za Totenhem i sanja titulu
SPORT
Zvezda u „vatrometu“ golova jača od Radničkog – „trojka“ Partizana za nastavak sna o Ligi šampiona
Komentar