SRBIJA

Vučić obišao manastir Blagoveštenja Presvete Bogorodice kod Mostara /foto/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas manastir Blagoveštenja Presvete Bogorodice u Žitomislićima kod Mostara i naglasio da će Srbija učiniti sve da pomogne očuvanju istorijskih i verskih artefakata koji se čuvaju u tom manastriru, i koji svedoče o identitetu, autohtonosti i duhovnom životu srpskog naroda.
Sputnik
"U poseti manastiru i muzeju Žitomislić, koji je proglašen za nacionalni spomenik i čija je obnova bila jedan od ključnih događaja koji je pokrenuo povratak Srba u dolinu Neretve pre nekoliko decenija", napisao je Vučić na društvenim mrežama.
Predsednik je dodao da se u manastiru čuvaju neki od najvrednijih istorijskih i verskih artefakata koji svedoče o identitetu, autohtonosti i duhovnom životu srpskog naroda i naglasio da će Srbija učiniti sve da dodatno pomogne njihovom očuvanju.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas manastir Blagoveštenja Presvete Bogorodice u Žitomislićima kod Mostara
"Ljudi su mi govorili o planovima za jači razvoj ovog kraja, a ja sam obećao da ćemo se postarati za njihove potrebe, kako bi što više mladih ostalo na svojim ognjištima", naglasio je Vučić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas manastir Blagoveštenja Presvete Bogorodice u Žitomislićima kod Mostara
Pogledajte i:
Komentar