MULTIMEDIJA

Šta je ostalo od mosta u koji je udario brod u Americi /foto/

Most dugačak skoro tri kilometra u Baltimoru srušio se u utorak usled posledica udara teretnog broda. Kako izgledaju ostaci metalne konstrukcije izgrađene 1977. godine prikazujemo u nastavku.
Sputnik
1 / 8

Konstrukcija mosta je popustila nakon što je u utorak sat i po vremena nakon ponoći brod udario u jedan od nosećih stubova mosta.

2 / 8

Nakon što je udario u most, teretni brod pod imenom „Dali“ kompanije „Sinerdži Marin Grup“ se zapalio i potonuo.

3 / 8

Tom prilikom više vozila upalo je u reku Patapsko.

4 / 8

Načelnik vatrogasne službe Baltimora Džejms Valas izjavio je u utorak da su spasene dve osobe iz reke Patapsko.

5 / 8

Spasilačke ekipe obustavile su u sredu potragu za šest osoba koji su nestale nakon rušenja mosta u Baltimoru, pošto se pretpostavlja da su mrtvi, saopštile su lokalne vlasti.

6 / 8

Policija američke savezne države Merilend saopštila je u četvrtak da su pronađena dva tela u automobilu u reci Patapsko. U pitanju su dva muškarca starosti 35 i 26 godina koja su pronađena su 7,6 metara ispod vode.

7 / 8

Zbog rušenja mosta u Baltimoru, gde je paralisana lokalna morska luka, mogli bi biti pogođeni američki lanci snabdevanja, izjavio je američki ministar saobraćaja Pit Batadžadž.

8 / 8

On je objasnio da se u Baltimoru nalazi najveća luka u Sjedinjenim Američkim Državama za uvoz i izvoz automobila sa odgovarajućom infrastrukturom.

Komentar