MULTIMEDIJA

„Biti u Rusiji je velika čast“: U Sočiju je završen Svetski omladinski festival /foto/

Svetski omladinski festival u Sočiju završen je juče, a Sputnjik vam predstavlja detalje sa ceremonije zatvaranja kojoj je prisustvovao i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.
Sputnik
1 / 12

Ceremonija zatvaranja Svetskog omladinskog festivala koji je održan na saveznoj teritoriji Sirijus.

2 / 12

Učesnik iz Kine na ceremoniji zatvaranja Svetskog omladinskog festivala.

3 / 12

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je govor na ceremoniji zatvaranja Svetskog omladinskog festivala.

4 / 12

Neravnopravni uslovi za razvoj ljudi na celoj planeti predstavljaju glavnu nepravdu današnjeg svetskog poretka, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

5 / 12

„Da li se može osigurati da svi budu jednaki i da odrastaju u jednakim uslovima, da se razvijaju, otkrivaju svoje talente za dobrobit svoje porodice, svoje zemlje, a možda i čitavog čovečanstva? Ne znam. Ali ono što znam sigurno je da svi treba tome da težimo. Čak i sama činjenica da ćemo tome težiti učiniće svet transparentnijim, pravednijim, demokratskim, održivijim, uravnoteženijim i sigurnijim“, uveren je ruski predsednik.

6 / 12

„Ako smo svi jednaki, onda na svetu nema mesta ni za kakvu i ni za čiju izuzetnost, nema mesta ni za čiju aroganciju, segregaciju i pojavama zasnovanim na tom iskrivljenom tlu nečije izuzetnosti“, ocenio je Putin.

7 / 12

Ruski predsednik ocenio je da su osnova života tradicionalne vrednosti.

8 / 12

„Kako ste uspeli da stvorite ovaj grad mladosti i mira? Kako, ako ste toliko različiti? Očigledno, postoji nešto što nas sve spaja. Danas u Rusiji to nazivamo našim tradicionalnim vrednostima. To je osnova našeg života, našeg postojanja“, ocenio je predsednik, napominjući da je to ono po čemu su svi slični.

9 / 12

Na festivalu je govorio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a to je bila prilika i da se čuje šta mislim o Srbima, ali i da, zahvaljujući novinarki Sputnjika Srbija koja je na licu mesta, saznamo kako se od ruskog predsednika može dobiti intervju.

10 / 12

Svečanom zatvaranju festivala prisustvovali su i pripadnici „Besmrtnog puka“. „Besmrtni puk“ je nadaleko poznat kao pokret koji sprovodi procesije u Rusiji i inostranstvu u znak sećanja na učesnike i žrtve Velikog otadžbinskog rata.

11 / 12

Učesnici Svetskog omladinskog festivala odali su poštu poginulima u Drugom svetskom ratu.

12 / 12

Kako se bliži i Međunarodni dan žena, 8. mart, najmanje 12.000 lala podeljeno je učesnicima Festivala.

Komentar