SPORT

Novak o jubileju u Melburnu: „Bog se javi –devedesete u Srbiji nisu bile lake“

Novak Đoković odigrao je jubilarni 100. meč na Australijan openu, gde je do sada osvojio rekordnih 10 titula. Upisao je Novak 92. pobedu u Melburnu, pao je pred njim u tri seta Tomas Ečeveri – 6:3, 6:3, 7:6, posle čega je Srbin poručio da je blagosloven, dok je na kameri napisao „Bog se javi“, jer je igrao na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje.
Sputnik
Đoković nije krio oduševljenje posle rutinske pobede u šesnaestini finala, za dva i po sata eliminisao je nezgodnog Argentinca.
„Ovo je moj najbolji meč od početka turnira i godine. Moram da budem zadovoljan kako sam izgledao. Prva dva seta odlična, i onda treći izjednačen, on je podigao nivo igre i morao sam da se potrudim.
Reportera je zanimalo o čemu Novak tokom meča često priča sa svojim trenerom i svojim štabom.
„Ako je u pitanju nešto medicinski mislim da su vam doviknuli pogrešno. Nekako tokom čitave sezone i svih ovih dana u godini prolazimo kroz razne faze, dobre i loše. Izazovi su veliki. Uvek se bavim sobom na terenu. Prolazimo kroz različite stvari, zato su tu treneri i štab. Uvek je zanimljivo kada razgovaramo, a najbolje je da ja pobeđujem“, kroz osmeh je poručio Novak.
Na konstataciju da je ovo njegov 100. meč u Melburn parku, a 10 puta je podigao trofej, kao i da više mečeva imaju samo Rodžer Federer i Serena Vilijams, Novak je odgovorio.
„Potrudiću se da budem najkraći mogući kada je odgovor u pitanju. Blagosloven sam činjenicom da mi život i karijera idu ovim tokom. Život u Srbiji devedesetih nije bio lak, mojim roditeljima nije bilo lako. Tenis je skup sport u odnosu na neke kolektivne sportove. Da mi se omoguće uslovi da treniram, veoma, veoma teško zbog resursa. Trebalo je naći novac, na kraju dana se reflektuje sve ono što ste radili tokom dana i tokom godina. Mnogo mnogo se zahvaljujem svojim roditeljima za sve što sam uspeo da uradim“.
Novak je posle toga uglavnom slične izjave ponovio u razgovoru sa Barbarom Šet, kojoj je priznao i da će uskoro prošetati Melburn parkom i da će ponovo potražiti svoje srećno drvo koje će zagrliti, jer mu daje pozitivnu energiju.
Takođe, Novak je jubilarni 100. meč u Melburnu odigrao na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, pa je na kameri posle pobede napisao.
„Bog se javi“.
Taj njegov gest izazvao je oduševljenje srpskih navijača na čuvenoj „Rod Lejver Areni“.
SPORT
Potpuna kontrola – Impresivni Novak preko Argentinca do osmine finala
Komentar