SPORT

Olga i Hamad „ekspres“ – kraj za Nataliju pre početka

Troje srpski tenisera našlo se na terenu u sredu u ranim jutarnjim satima u Melburnu i dvoje ih je bilo uspešno. Hamad Međedović i Olga Danilović preslišali su svoje rivale, dok je Natalija Stevanović završila učešće i ostala je bez glavnog žreba na Australijan open, porazom od 573. igračice sveta.
Sputnik
Prvi se na terenu našao Hamad Međedović, koji je u dva seta razbio veterana Marka Čekinata - 6:1, 6:1.
Svega 51 minut igre bio je potreban momku iz Novog Pazara da se domogne drugog kola kvalifikacija za prvi grend slem u sezoni.
Hamad je napravio brejk već u prvom gemu, usledila je potvrda, da bi nova "krađa" servisa bila u petom gemu, zatim i u sedmom gemu.
Gotovo identičan scenario viđen je i u drugom setu, gde Italijan nije imao ni promil šanse da na bilo koji način ugrozi motivisanog Hamada Međedovića. Ponovo je rezultat bio isti 6:1, pa se srpski teniser ekspresno našao u drugom kolu kvalifikacija za AO, gde će se u polufinalu sastati sa Abedalahom Šelbajhom iz Jordana, koji je 193. na ATP listi.
Posle Hamada na teren je izašla Natalija Stevanović, ali ona nije uspela da opravda ulogu favorita i plasira se u naredno kolo.
Od nje je u tri seta bila bolja domaća teniserka Maja Džoint - 3:6, 6:1, 5:7. Posle gubitka prvog seta u kom je viđena revija brejkova, čak pet, što i nije tako čudno za žanski tenis, Natalija je uspela u drugom da se konsoliduje i da dođe do svoje igre. Razbila je protivnicu čak 6:1.
Činilo se da je uhvatila ritam i da će nastaviti u istom stilu i privesti meč kraju, ali se to na kraju nije dogodilo.
Veliku borbu vodile su rođena Nišlijka i Australijanka, igralo se gem za gem, bez brejka, sve do 12. gema, kada je Maja Džoint uspela da otme servis Nataliji, što je automatski značilo i pobedu, ujedno i plasman u naredno kolo kvalifikacija.
Da srpski tenis ne ostane bez ženske predstavnice u kvalifikacijama za Australijan open, postarala se Olga Danilović.
Ona je u dva seta, za 72 minuta borbe "počistila" Ruskinju Irinu Šimanovič - 6:2, 6:0.
Impresivna je bila Olga, koja je baš kao i Hamad prepustila rivalki samo dva gema, od čega joj je u drugom "servirala" popularni "krompir".
Danilovićevoj će sledeća prepreka biti Turkinja Zejnep Sonmez, koja je 155. na VTA rang listi.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
SPORT
Novak zakazao duel pre Australijan opena
Komentar