SPORT

Partizan srušio Budućnost – Kaboklo i Dozir uništili Podgoričane

Partizan je u derbiju 12. kola ABA lige uspeo da pobedi Budućnost rezultatom 96:83 u „Beogradskoj areni“. Blistao je Brazilac Brunu Kaboklo koji je postigao 21 poen, pratio ga je Pi Džej Dozir sa 17 poena. Crno-beli su sada na samom vrhu sa Crvenom zvezdom.
Sputnik
Budućnost je bolje otvorila utakmicu trojkama Mihailovića i Makundua, a to potvrđuje i dvocifrena prednost u uvodnoj četvrtini rezultatom 22:12, posle trojke Amerikanca Brendona Pola, koji je imao impresivan start, šutirajući 4/4 za tri poena.
Ipak, crno-beli su na krilima Bruna Kabokla, Dozira i Nanelija uspeli da se konsoliduju i da preokrenu rezultat do odlaska na veliki odmor – 50:41, tome je kumovala impresivna serija 15:0!
Impresivni su bili učenici Željka Obradovića u drugoj četvrtini, gde su fantastičnom odbranom sa svega 13 primljenih poena, a čak 29 postignutih, uspeli da steknu osetnu prednost, dok se „Beogradskom arenom“ orilo „Haris Brkić“, u čast legendarnom košarkašu crno-belih koji je ubijen pre 23 godine.
Sjajan pogodak Pi Džej Dozira u poslednjoj sekundi obeležio je odlazak na veliki odmor. Amerikanac je bio iza table, ali je uspeo da pronađe ugao i da smesti loptu kroz obruč za erupciju oduševljenja i nevericu na licu Željka Obradovića.
Partizan je imao čak trojicu dvocifrenih košarkaša posle 20 minuta igre, jer su uz najefikasnijeg Kabokla (13), Dozijer i Naneli postigli po 10 poena. S druge strane, Amerikanac Brendon Pol je bio na 13 poena, od čega je sve ubacio u prvoj četvrtini.
Nastavak susreta doneo je seriju Dozira od sedam poena, što je rezultiralo dvocifrenom prednošću Partizana. Kako je vreme u Areni odmicalo, tako je Partizan bivao sve sigurniji, i treća deonica je pripala crno-belima, rezultatom 28:23, pa je bilo jasno da će se Budućnost iz Beograda vratiti praznih ruku.
Nastavio je "parni valjak" da "melje" rivala i u odlučujućem kvartalu, u jednom trenutku je prednost iznosila 15 poena, a rezultat na semaforu bio je 91:76. Sve što je Budućnost uspela do kraja, jeste da smanji prednost beogradskih crno-belih, za konačnih 96:83.
Partizan je drugi na tabeli sa učinkom 9-3, koliko imaju i Igokea i Cedevitga Olimpija, dok prvoplasirana Crvena zvezda ima skor 10-1, a Budućnost je peta sa osam pobeda i četiri poraza.
SPORT
„Jokić je u Somboru predsednik i gangster“ – Amerikanac oduševljen Srbinom
Komentar