SPORT

NBA potvrdila dominaciju Srbina: Jokić je najbolji

Nikola Jokić, najbolji srpski košarkaš, proglašen je najboljim igračem meseca Zapadne konferencije. Osim toga, srpski as najbolji je u celoj NBA ligi po broju poena, skokova, i asistencija.
Sputnik
Sjajne partije Nikole Jokića donele su srpskom asu zvanje najboljeg igrača na Zapadu, što je potpuno zasluženo kada se pogleda njegov učinak i doprinos Denveru.
U novembru je prosečno beležio 29 poena, 13,2 skokova kao i 9,2 asistencije, a Nagetsi su u tom periodu ostvarili 13 pobeda i šest poraza.
U mečevima u kojima je Denver poražen, Jokić je takođe blistao, ali nije uspevao sam da odvede tim ka pobedi kao što je to bio slučaj protiv Sakramenta. Koliko je bio impresivan u proteklom periodu govori i podatak da je Nikola ostvario sedam tripl-dablova, dok su ostali igrači u NBA zajedno imali osam.
Srpski as i Denver trenutno su treći tim na tabeli Zapadne konferencije, a od početka sezone dokazuju da su zasluženo šampioni jer su do sada odlično parirali svakom timu.
Jokićeva uloga u tome je ogromna, tokom oktobra i novembra srpski as bio je prvi po ukupnom broju skokova, imao je najviše dabl-dabl učinaka, dok je na dve utakmice vezao tripl-dabl sa preko 30 poena.
Od početka sezone ima 579 poena, 255 skokova i 196 asistencija i najbolji je u NBA u svim kategorijama.
Dok je Nikola dominirao na Zapadu, na Istoku je najbolji igrač meseca bio Džejson Tejtum, košarkaš Bostona.
SPORT
Obradović ide bez „tenka“ na Kneževe
SPORT
Samoproglašeni kralj je dobio „porciju“ realnosti
Komentar