DRUŠTVO

Vlasnicima penzionerskih kartica popust za let Er Srbijom 15 odsto

Penzioneri koji imaju penzionerske kartice moći će da dobiju popust na avio-karte kod Er Srbije od 15 odsto, na letovima gde je nacionalna avio kompanija operativni prevoznik.
Sputnik
Ova pogodnost omogućena je sporazumom koji su danas potpisali direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović i generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.
Popust je obezbeđen na cenu karata za kupovinu u poslovnici u Tržnom centru „Galerija“ kao i preko kontakt centra, a penzioneri bi trebalo da dostave skeniranu penzionersku karticu i ličnu kartu ili pasoš.
Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da se odgovornost države prema penzionerima ne ogleda samo u povećanju penzija koje ide sa isplatom oktobarskih primanja i pomoći od 20.000 dinara koja im sleduje na kraju ovog meseca, već i projektom kao što je Penzionerska kartica.
„Radimo na jačanju tima Penzionerske kartice. Ministarstvo finansija, Fond PIO i Privredna komora Srbije rade na tome da ovakvi igrači, državne kompanije koje su nekada bile u minusu, a sada su u izuzetnom plusu, mogu da daju ozbiljne popuste i da zajedno radimo na tome da život naših penzionera bude bolji i lakši“, rekao je on.
Dodao je da se u narednim nedeljama mogu očekivati novi popusti i benefiti za najstarije.
Ognjenović je naveo da je do sada podeljeno više od 500.000 kartica, a one koje nisu podeljene su delom u poštama u procesu uručenja, a delom u filijalama Fonda PIO.
„Kartice za penzionere koji su se poslednji prijavili su na štampanju u Zavodu za izradu novčanica i nadamo se da ćemo ih u najkraćem roku podeliti svim prijavljenim penzionerima“, rekao je Ognjenović.
Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek je istakao da je ova kompanija uvek bila na raspolaganju državi i narodu Srbije te da im je zadovoljstvo što imaju priliku da se uključe u ovu inicijativu Vlade Srbije i pomognu penzionerima da po nižim cenama putuju avionima Er Srbije.
„Svakodnevno prevozimo veliki broj penzionera na više od 80 destinacija koliko ih imamo u mreži. Bilo da putuju u inostranstvo da bi posetili porodicu i prijatelje ili turistički, uvek nam je izuzetno drago da ugostimo penzionere na našim letovima“, rekao je Marek.
Dodao je da će u godinama koje slede Er Srbija nastaviti da penzionerima bude pouzdan partner za putovanja.
EKONOMIJA
Sa penzionerskom karticom 30 odsto niže cene karata za voz, uskoro i studentska kartica
Komentar