MULTIMEDIJA

Ovo su najlepše fotografije međunarodnog konkursa „Andrej Stenjin“

Na međunarodnom konkursu za najbolju fotografiju "Andrej Stenjin" koji organizuje agencija MIA "Rusija sevodnja" pobedu je odnela crno-bela fotosesija ruskog novinara Alekseja Orlova "Svitanje".
Sputnik
1 / 15

Fotografija iz nagrađenog serijala Alekseja Orlova na kojoj su prikazani ruski vojnici u Marijupolju. Autor je u martu 2022. godine boravio u zoni ruske specijalne operacije i kako kaže, ti dani su bili najteži period u njegovom životu jer je svedočio strahotama koje su prošli stanovnici Donjecka i Marijupolja.

2 / 15

"Vatrena lopta", fotografija Ajmana Jakuba iz Bahreina osvojila je prvo mesto u kategoriji "Glavne novosti". Autor je zabeležio dim i plamen koji se dižu iz naftnog skladišta kompanije Saudi Aramko u Džedi, koje su gađali Huti.

3 / 15

Fotografija "Kraljice koje spavaju", Fabrisa Mbonankire osvojila je drugo mesto u kategoriji "Portret. Heroj našeg vremena".

4 / 15

"Energija pobede", Sergeja Bobileva osvojila je prvo mesto u kategoriji "Sport" i prikazuje četvrt finale u skijaškom trčanju. Ovaj serijal sadrži najzanimljivije delove nastupa Ruskog olimpijskog komiteta na 24. Olimpijskim igrama u Pekingu u februaru 2022.

5 / 15

Fotografija "Lilu - autizam iznutra", autorke Lusi Odijen Daras osvojila je prvo mesto u kategoriji "Portret. Heroj našeg vremena".

6 / 15

"Demografska eutanazija", fotografija koja je osvojila prvo mesto u kategoriji "Moja planeta, serijal".

7 / 15

"Buzkaši je najpopularnija igra među Tadžicima", fotografija Lambera Kolmana osvojila je drugo mesto u kategoriji "Sport".

8 / 15

Saian Adhikari iz Indije osvojio je prvo mesto svojom fotografijom "Umiruća tradicija. Pogled kroz krug" u kategoriji "Moja planeta, pojedinačna fotografija".

9 / 15

"Simbioza" Đakoma d'Orlanda osvojila je drugo mesto u kategoriji "Moja planeta, serijal".

10 / 15

Vera Vakulova zabeležila je fotografiju "Severni morski put", koja je osvojila treće mesto u kategoriji "Moja planeta, serijal". Prikazuje završetak radova na polarnoj stanici. Severni morski put se proteže od Karskog moreuza na zapadu do Beringovog moreuza na istoku, a teški ledeni uslovi i teška arktička klima su glavne prepreke za plovidbu u regionu.

11 / 15

"Moramo samo da sačekamo" fotografija koja je osvojila drugo mesto u kategoriji "Glavne novosti" prikazuje kuću u Jelenovki, selu pokraj Donjecka, koja je izgorela nakon što je gađana ukrajinskom raketom.

12 / 15

"Imago", Vladislava Nekrasova osvojila je prvo mesto kao pojedinačna fotografija u kategoriji "Portret. Heroji našeg vremena".

13 / 15

"Borba do poslednje kapi" Edgara Breščanova osvojila je prvo mesto u kategoriji "Sport, pojedinačna fotografija".

14 / 15

Fotografija "Oganj i pepeo" koja prikazuje borbu vatrogasaca sa vatrenom stihijom osvojila je treće mesto u kategoriji "Glavne novosti, serijal".

15 / 15

Još jedna fotografija Alekseja Orlova iz serijala koji je osvojio prvo mesto u kategoriji "Glavne novosti, serijal", na kojoj je zabeležen trenutak kada stanovnici Marijupolja odlaze iz grada koji gori.

Komentar