KULTURA

Četvorici Srba dodeljene nagrade „Zlatni vitez“ u Moskvi

U Moskvi su danas dodeljene nagrade i diplome 14. Međunarodnog Slovenskog književnog foruma „Zlatni vitez“. Dodeljeno je preko 50 nagrada i diploma u sedam kategorija.Kao i uvek, među laureatima ima Srba.
Sputnik
Vladika moravički Antonije je za knjigu „Odnosi Srpske i Ruske Pravoslavne Crkve 1945-1950. na osnovu dokumenata iz ruskih arhiva" dobio nagradu "Zlatni vitez" u kategoriji Istorija slovenskih naroda.
Selimir Radulović je za antologiju „Zlatni vek srpskog pesništva“ dobio nagradu „Zlatni vitez“ u kategoriji Književne studije.
Goran Petronijević je za knjigu "NATO na sudu istorije" dobio Zlatnu diplomu u kategoriji Istorija slovenskih naroda.
Slobodan Stojičević je za knjigu „Hibridni rat protiv Srpske Pravoslavne Crkve“ dobio Zlatnu diplomu u kategoriji Publicistika.
Nagrade i diplome „Zlatni vitez“ dodeljuje Međunarodni slovenski forum umetnosti „Zlatni vitez“ na čijem je čelu od osnivanja veliki ruski filmski umetnik i kulturni pregalac Nikolaj Burljajev. Organizacija „Zlatni vitez“ postala je jedna od najprestižnijih u kulturnom životu Rusije i Slovenskog sveta.
Burljajev je i deputat ruske Dume, ali i veliki prijatelj Srbije.
Osim nagrada Književnog foruma, u okviru „Zlatnog viteza“, nagrade dodeljuju i Filmski forum, Pozorišni forum, Muzički forum, Likovni forum, a dodeljuju se i nagrade za borilačke veštine, prenosi portal Srbratstvo.ru.
Komentar