SPORT

Rus bi da bude „kralj betona“ posle Đokovića

Poznato je da je Novak Đoković kralj betona, da je najbolji igrač u istoriji na toj podlozi. A, sada Danil Medvedev želi to da postane, jer je očigledno da se na tvrdoj podlozi najbolje snalazi, mada je doživeo neočekivano posrnuće na Mastersu u Šangaju. Ne da mu se...
Sputnik
Svoju žarku želju da dominira na tvrdoj podlozi najavio je prvo u Pekingu kada je u polufinalu izbacio Nemca ruskog porekla Aleksandra Zvereva.

„Hoću da osvojim sve važne turnire koji se održavaju na tvrdim terenima“, istakao je Rus u Pekingu gde se plasirao u polufinale, ali je tamo neočekivano zaustavljen, nakon što ga je u dva seta pobedio Italijan Janik Siner - 7:6, 7:6.

Svih mojih 20 titula su osvojene u različitim gradovima. Voleo bih da proširim kolekciju, kao i da odbranim neke od njih, rekao je Danil, kojem se nije posrećilo da se domogne titule na azijskom tlu.

Rus je imao velika očekivanja i na Mastersu u Šangaju iz serije 1.000, ali je koban po njega već u trećem kolu bio Amerikanac Sebastijan Korda, 7:6 (10:8), 6:2.
„Korda je odlično igrao, trebalo je da osvojim tajb-rejk, ali nisam uspeo. To je bila ključna razlika, time sam mu dao vetar u leđa i on je počeo da igra još bolje u drugom setu, a ja sam mentalno pao. Propustio sam priliku i idem kući. Osećam se generalno dobro, ali sam osetio malo umor na terenu. Tako to počne kada kreneš da gubiš. Sad imam više vreme da odmorim, nadam se da ću sto odsto biti spreman za poslednja tri turnira u godini“, rekao je Medvedev.
Njegov najveći problem je što je Novak i dalje na visini zadatka i što će sasvim sigurno sloviti uz Karlosa Alkarasa za glavnog favorita na Mastersu u Parizu, kao i na završnom Mastersu u Torinu.
Nedavno je Nole savladao Medvedeva u finalu US Opena revanširavši mu se za poraz pre dve godine. Danil je izgubio od Đokovića i finale u Australiji.
Uz Novaka i Alkarasa, Medvedev je zasigurno najbolji igrač na betonu. Po rezultatima gledano i bolji od Španca koji je takođe rano pao u Šangaju, gde ga je eliminisao Bugarin Grigor Dimitrov.
Pogledajte razgovor sa Vladimirom Jovanovićem.
SPORT
„Novak je Alkarasu trn u peti“ – Amerikanac pogodio pravo u metu
SPORT
Rusi jači od Amerikanca u Kini – Andrej jedini preživeo seču favorita
Komentar