SPORT

Strahinja slavio u srpskom derbiju u Rusiji i pokvario Lazarov i Nikolin debi

Suvereni vladar ruskog fudbalskog prvenstva Zenit iz Sankt Peterburga trijumfovao je protiv Rubina u Kazanju sa ubedljivih 3:0 (1:0) u meču 8. kola, u kom su se na terenu našla trojica srpskih fubalera. Strahinja Eraković slavio je u dvoboju sa Nikolom Čumićem i Lazarom Ranđelovićem, koji su debitovali za domaći sastav.
Sputnik
Pre samo tri dana tri srpska potpisala „pala“ su u Rusiji. Rubin je doveo Čumića, Drezgića i Ranđelovića i Lazar se od prvog minuta našao u postavi Rubina, dok je doskorašnji vezista Vojvodine Čumić šansu dočekao s klupe od 72. minuta.
Zenit je koji je imao ulogu favorita, uspeo je da je opravda, a to mu je olakšao rani gol Isidora u osmom minutu.
Mreže su do poluvremena mirovale, da bi u nastavku susreta nesuđenog pojačanje Crvene zvezde Mateo Kabezas Kasijera duplirao prednost u 56. minutu, dok je svega 180 sekundi kasnije pogodio i Klaudinjo.
Tada je bilo jasno da će tim čijom odbranom je od prvog sudijskog zvižduka komandovao srpski reprezentativac Strahinja Eraković, odneti ceo plen s nezgodnog gostovanja.
Za razliku od Lazara Ranđelovića i Nikole Čumića, Uroš Drezgić koji je stigao iz Čukaričkog moraće da sačeka na debitantski nastup za Rubin iz Kazanja.
Posle osam odigranih kola u Premijer ligi Rusije, Zenit je drugi sa 17 bodova, lider Krasnodar ima bod više, dok je Rubin u crvenoj zoni sa svega šest bodova i zuzima 13. poziciju.
SPORT
Jasna poruka navijača Zvezde: „Rumun ima samo tri brata... Mnogo hvala, braćo“ /foto i video/
Komentar