Mundobasket 2023

Jedan za svi! – novi moto Orlova

Selektor Srbije Svetislav Pešić istakao je posle časa košarke koji su Orlovi održali Litvancima, da je timska pobeda 87:68. Svi za jednog i jedan za sve, moto je orlova, koji iz glasa Svetislava Pešića glasi: „Jedan za svi!“. Selektor je na konferenciji objasnio da se tako kaže u njegovom Pirotu.
Sputnik
„Velika pobeda, važna pobeda. Ova utakmica protiv jednog sjajnog tima kakva je Litvanija. Imam mnogo respekta jer su odigrali sjajan turnir. Rekli smo da ćemo odigrati svaku utakmicu maksimalno. Bilo je teško pripremiti utakmicu, morali smo da pronađemo energiju i koncentraciju u odbrani. Od prvog dana je naš moto: `Svi za jednoga, jedan za svi!`. U teškim situacijama, vi ne igrate onako kako želite da igrate. Ako hoćete da analizirate tim, onda gledate kako igra u teškim situacijama. U odbrani možete da vidite sve. Kako smo zaustavili njihovu unutrašnju liniju, kako smo zaustavili Valančijunasa. Ako zaustavite šut za tri poena, to je kvalitet Litvanije“, istakao je Pešić i nastavio:
„Primili smo pet trojki na startu, u prvoj četvrtini. Takođe smo pokušali da kontrolišemo njihov ofanzivni skok. U prvom poluvremenu imali su šest ofanzivnih skokova, u drugom dva, imali su u prethodnim mečevima po 13 ofanzivnih skokova. Srećan sam zbog ove pobede, i dalje smo na turniru i moramo da se spremamo za dalje. Sutra ćemo imati slobodan dan, prvi put. Imaćemo odmor bez košarke, fizički i mentalno je to jako bitno za nas“, istakao je selektor košarkaša Srbije.
Za kraj se Pešić još jednom osvrnuo na novi moto Orlova na Mundobasketu:
„Kaže se jedan za sve, ali se u mom Pirotu kaže: „Jedan za svi!“.
Upravo tako je Pešić i napisao na tabli za taktiku posle razbijanja Litvanaca.
Mundobasket 2023
Bogdan: Čudan smo karakter i ne tražimo alibi
Komentar