Mundobasket 2023

Moćni Vučević „ukrotio“ Meksikance

Košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobedu u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu nad ekipom Meksika rezultatom 91:71, na krilima fantastičnog Nikole Vučevića.
Sputnik
Nisu Crnogorci imali nimalo lak posao, Meksiko se pokazao kao tvrd orah, ali je na kraju prevagnuo individualni kvalitet.
Pratite Mundobasket u specijalu Sputnjik sporta.
Meksiko je zapretio već na startu, Crna Gora je uspela da ostvari prednost, ali su rivali stalno „disali za vratom“ pa je prva četvrtina završena egalom (19:19).
U drugoj četvrtini je Crna Gora pojačala ritam i stekla deset poena prednosti, Meksiko je zaustavio nalet protivnika i smanjio razliku na jednocifrenu do kraja poluvremena.
Mundobasket 2023
Koliko daleko može Srbija na Mundobasketu?
Nastavak je doneo rešenje problema za Crnu Goru, veoma brzo se stiglo do 15 poena razlike, ali su uporni Meksikanci do kraja deonice umanjili zaostatak.
Ipak, to je bilo sve od njih, Crna Gora, međutim, nije mogla da se opusti i do kraja meča je morala ozbiljno da odigra, bez opuštanja, rival je smanjio razliku na jednocifrenu tokom finalnog kvartala, međutim više od toga se nije moglo.
Najbolji u crnogorskom timu bio je Nikola Vučević sa 27 poena i deset skokova, Kendrik Peri je upisao 16 poena uz sedam asistencija, Nikola Ivanović je dodao 14, a na drugoj strani je bolji od ostalih bio Pako Krus sa 16 poena.
Komentar