SRBIJA

„Sanjajte velike snove“: Vučić sa mladim sportistima sa KiM, iz Republike Srpske i dijaspore /foto/

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, kojima je poručio da sanjaju velike snove.
Sputnik
„Ne postavljajte sebi male ciljeve, ne bavite se ogovaranjem, vaša požrtvovanost će uvek da se vidi. Kada budete radili, onda ćete dostići najviše ciljeve. Sanjajte velike snove, kada ih ne sanjate, teško da možete nešto da udarite“, rekao je Vučić.
Vučić je učesnicima kampa „Srbija te zove 2023“ koji, kako je naveo, već četvrtu godinu zaredom dolaze iz Amerike, zapadne Evrope, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije, Hrvatske, Republike Srpske zahvalio što dolaze u Beograd i pokazuju toliku ljubav prema Srbiji.
Istakao je da je uveren da je sportski duh ono što je nesalomivo i stvara vredne i marljive ljude koji će visoke ciljeve staviti pred sebe, dodajući da oni koji se bave sportom znaju i da gube, ali i da je pobeda cilj.
„Ne postavljajte sebi male ciljeve. Nemojte da uživate u ogovaranju i kritikovanju drugih, razmišljajte šta vi možete da učinite za sebe, svoju porodicu i zemlju“, poručio je Vučić i dodao da se marljivost i požrtvovanost uvek isplate.
Navodeći da tema „Ekspo 2027.“ glasi „Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve“, Vučić je rekao da mladi mogu da pomognu u toj izložbi.
Predsednik Srbije napomenuo je da je mnogo ljudi bilo protiv izgradnje „Beograda na vodi“, ali, kako je naveo, da je njih slušao, danas bi na tom mestu bilo šiblje i šipražje.
„Isto i vas molim, draga deco. Postavljajte lestvice visoko, da pobeđujete, da budete uspešni i za svoju zemlju. Znamo da ćete biti bolji i uspešniji od nas. Ovo je vaša zemlja. Srbija vas čeka i beskrajno voli“, istakao je Vučić.
Prilikom prijema u Palati „Srbija“ devojčica iz Obrovca u Hrvatskoj je predsedniku Srbije poklonila zastavu, a zajednički poklon svih učesnika kampa je dres sa njihovim potpisima.
Komentar