SPORT

Đoković pustio suzu posle poraza u finalu: „Mislio sam da će Alkaras da me muči samo na šljaci“

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se domogne osme titule na Vimbldonu jer je poražen od Karlosa Alkarasa u pet setova. Posle meča su ga malo savladale emocije pa je pustio i suze.
Sputnik
Moglo je da bude i drugačije... Ali, ovoga puta je Alkaras odigrao zaista sjajno finale.
Nole je posle meča istakao da je mislio da će Španac da ga muči samo na šljaci, eventualno na betonu, ali ne i na travi.
„Nije baš bio dobar dan, ali jeste za Karlosa. Počeću od njega, pohvala njegovom timu. Sjajan kvalitet na kraju meča. Pronašao si prve servise i zaslužio si najveće čestitke. Mislio sam da ću sa tobom imati probleme na šljaci, eventualno na betonu, ali očigledno je druga priča. Čestitke tvom timu, svaka čast“, rekao je Novak.
Svestan je Đoković da je u karijeri dobijao dosta tesnih mečeva, te da je morao neki i da izgubi.
„Što se mene tiče, nikada nije lako izgubiti ovakve mečeve. Ali, kada se sve slegne, moraću da budem zahvalan jer sam dobio toliko neizvesnih mečeva. Protiv Rodžera 2019. Možda je trebalo da izgubim neka finala, ovo je samo izjednačenje“.
Još jedno finale posle pobeda na Australijan openu i Rolan Garosu... Sigurno je Novak ponosan na dosadašnji deo sezone.
„Hoću biti ponosan sutra ujutru, danas teško. Ovo su momenti za koje se radi svaki dan. Blagosloven sam sa toliko dobrih mečeva tokom karijere. Zahvalan sam iako sam izgubio od danas boljeg igrača. Lepo je videti mog sina da se i dalje smeje“.
A, onda su Noleta emocije savladale pa je pustio i suzu.
SPORT
Nole opet slao poruke nefer publici – pa dobio ovacije u Londonu
Komentar