SRBIJA

Deseti protest dela opozicije ispred Skupštine Srbije

Deseti protest u organizaciji dela opozicionih stranaka „Srbija protiv nasilja“ završen je večeras oko 21.00 čas ispred Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana.
Sputnik
Saobraćaj ispred Narodne skupštine i u Takovskoj ulici je uspostavljen, a okupljeni su se postepeno razišli iz Buleva despota Stefana.
Učesnici protesta su prethodno razvili transparent „Srbija protiv nasilja“ na zgradi preko puta, a puštali su i slajdove sa citatima izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića na zgradi policije, preneo je Tanjug.
Kako su rekli organizatori, šetnja je organizovana do zgrade policije kako bi se dala podrška inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću kao i policajaki Katarini Petrović iz Valjeva.
Protest je počeo ispred Narodne skupštine, gde su ponovo pročitani zahtevi, a zatim prošetali Takovskom ulicom, gde su se na kratko zadržali kod RTS-a, i Cvijićevom.
Na protest su došli šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik stranke Zajedno Biljana Stojković, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke Vladeta Janković, političar Zoran Živković.
Organizatori protesta traže oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.
Protest „Srbija protiv nasilja“ organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde/Pokret slobodnih građana/Sindikat Sloga/Pokret za preokret – Ujedinjeni.
Protesti su održani u Kraljevu, Kragujevcu i Novom Pazaru.
Komentar