Flaša „šargarepovače“ prodaje se za 1.200 dinara, a pored domaćih kupaca, za ovu rakiju su zaintereosvani i u Slovačkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.
Žena koja ispred svoje kuće prodaje ovo unikatno piće, prenosi portal nsuzivo.rs, kaže da je njen deda došao na ideju da pored viljamovke i dunje, na svom salašu peče i šargarepu. Ona objašnjava da je proces pečenja ove rakije dug i zahtevan, ali da, kako naglašava, njena porodica to radi iz ljubavi.
Dodaje da se uzgojem šargarepe u njenoj porodici svi bave, od najstarijih do najmlađih i da su čak nekoliko puta učestvovali i na poznatoj begečkoj „Šargarepijadi“.
Begečka šargarepa proglašena je za proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom 2017. godine i zbog specifičnih karakteristika i kvaliteta postala je treći sertifikovan proizvod na teritoriji Novog Sada, a druga zaštićena šargarepa u Evropi.