SVET

Blokirani računi muža Srpkinje koji je optužen za njeno ubistvo u Americi

Savezni tužioci zaplenili su dva bankovna računa koji su povezani s Brajanom Volšom u vezi s njegovim slučajem falsifikovanja umetničkih dela Endija Vorhola. Volš je martu ove godine optužen za ubistvo supruge Ane, Amerikanke srpskog porekla koja je nestala početkom godine.
Sputnik
Masovna potraga za 39-godišnjom Anom Volš pokrenuta je nakon što je njen poslodavac prijavio njen nestanak 4. januara. Suprug je rekao istražiteljima da ju je poslednji put video kako odlazi iz njihove kuće u Kohasetu na poslovni put na Novu godinu, preneo je „Foks njuz“.
Ako bude osuđen za ubistvo svoje supruge, preti mu kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Inače, Brajan Volš je u aprilu 2021. godine priznao krivicu po jednoj tački optužnice za prevaru preko interneta, međudržavni prevoz radi prevare i nezakonitu novčanu transakciju.
Navodno je uzeo dve autentične „Slike u senci“ Endija Vorhola, koje su bile u vlasništvu prijatelja u Južnoj Koreji, a zatim ih stavio na prodaju na iBeju. Tada je navodno kupcu dao lažne slike. Prema WCVB-u, savezni tužioci traže od sudije dozvolu za oduzimanje nešto manje od 9.000 dolara s njegovog računa.
Savezni sudija prethodno je odobrio nalog prema kojem Brajan Volš mora da vrati 225.000 dolara u gotovini, kao i da preda originalne Vorholove slike. Prema novom podnesku tužioca, novac s novootkrivenih računa će se dodati izvornom nalogu za oduzimanje.
DRUŠTVO
Brajanu Volšu odbijena kaucija – novi detalji optužnice za ubistvo supruge Amerikanke srpskog porekla
Komentar