SVET

Nastavljeni nemiri širom Francuske, snimljeni naoružani demonstranti, privedeno više od 700 osoba

Peti dan nakon policijskog ubistva 17-godišnjeg mladića nemiri su nastavljeni i sinoć širom Francuske. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima je snimljeno kako naoružani demonstranti mašu vatrenim oružjem, a lokalni mediji javljaju da su najmanje četiri policajca povređena u napadu vatrenim oružjem u predgrađu Liona.
Sputnik
Najmanje četiri policajca povređena su u napadima iz vatrenog oružja u severoistočnom predgrađu Liona Vaulk-en-Velin, javljaju lokalni mediji pozivajući se na policijske izvore.
Protiv nepoznatih napadača, koji su se vozili skuterima, pokrenuta je krivična istraga, a osumnjičeni za sada nisu privedeni, prenosi RT.
Više video snimaka koji kruže internetom prikazuju izgrednike širom Francuske kako nose oružje i pucaju u vazduh.
Video snimljen Lionu prikazuje demonstranta koji ispaljuje više hitaca u vazduh iz oružja koje izgleda kao automatska puška.
Drugi video na kome se navodi da je snimljen u Lilu na severu Francuske prikazuje izgrednika kako maše oružjem koje podseća na laki mitraljez.
Oko 45.000 policajaca raspoređeno je da uguši nemire koji su se proširili širom zemlje, a ukupno je uhapšeno oko 700 osoba.
Nahel M, koga je u utorak ubio policajac tokom rutinske saobraćajne provere, sahranjen je u subotu na groblju Mont Valerijen u Nanteru u prisustvu majke, bake i nekoliko stotina ljudi koji su došli da se oproste od njega.
Ceremonija je završena oko 17.30 i protekla je u "veoma mirno", uz prisustvo velikog broja mladih ljudi, saznaje BFMTV od osobe koja prisustvovala sahrani.
38-godišnji policajac koji je ispalio smrtonosni hitac optužen je za ubistvo sa predumišljajem i u četvrtak mu je određen pritvor.
Komentar