SPORT

Niko nikad kao Nikola – Amerika je bačena pod noge Somborca

Kako se samo Amerika svesno ogrešila o Nikolu Jokića koji je odigrao sezonu života u NBA ligi, a uskraćeno mu je da podigne i treću uzastopnu MVP titulu koja je završila u rukama Džoela Embida. A, Jokić, on je ispisao istoriju kao prvi košarkaš koji je u plej-ofu imao najviše poena, skokova i asistencija.
Sputnik
Da, dobro ste pročitali, nije u pitanju greška. Niko nikad kao Nikola. Niko nikad kao skromni, nekada buckasti momčić iz srpske ravnice, koji je bacio pod noge veliku Ameriku.
Da je doslovce tako pokazuju brojke. A one su impresivne i kažu sledeće: 600 poena, 269 skokova i 190 asistencija u plej-ofu.
Tako nešto nije pošlo za rukom velikanima magične igre pod obručem, kao što su Majkl Džordan, Lebron Džejms, Medžik Džonson, Karim Abdul-Džabar, Hakim Oladžuvon.
E, zato je Jokić poseban, drugačiji. Zato što ga konstantno osporavaju, pokušavaju da mu (pro)nađu manu, optužuju ga da "pumpa" statistiku, a on se samo igra na terenu i poigrava sa rivalima.
Impresivno je sve ono što s lakoćom radi i što jednim pasom može da razoruža čitav tim, a "somborski šafl" postao je njegov zaštitni znak i šut za koji ni najbolji defanzivci lige nemaju rešenje.
Jokić je bio nezaustavljiv u velikom finalu protiv Majamija, gde je u proseku beležio praktično 30 poena.
U odlučujućoj, petoj utakmici, veliki Nikola brojao je do 28 poena, imao je 16 uhvaćenih lopti i četiri asistencije. Bio je najefikasniji akter na parketu, jer su s druge strane Džimi Batler i Bam Adebajo imali 21, odnosno 20 poena, dok je drugi strelac Denvera na petom meču finala bio Majkl Porter džunior sa 16 poena, imao je i 13 skokova.
SPORT
Sombor i Srbija nisu spavali zbog Jokića – nije ih izneverio /video/
SPORT
Jokić otvorio šampanjac pa bacio saigrača u bazen – spektakularno slavlje u Denveru /video/
Komentar