SVET

Robert Kenedi Ml: Zelenski bi izbegao sukob sa Rusijom da je izjavio da ne namerava da ulazi u NATO

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski mogao je da izbegne sukob sa Rusijom da je pre početka specijalne vojne operacije javno izjavio da Ukrajina nema nameru da uđe u NATO, ali pritisci Bele kuće i radikalno nastrojenih zvaničnika u njegovoj sopstvenoj vladi nisu dozvolili da to učini, izjavio je američki predsednički kandidat Robert Kenedi Mlađi.
Sputnik
„Godine 2019. glumac i komičar Vladimir Zelenski kandidovao se kao kandidat mira i pobedio na predsedničkim izborima u Ukrajini sa 70 odsto glasova. Kako ističe Bendžamin Abelou u svojoj briljantnoj knjizi ‘Kako je Zapad doneo rat Ukrajini’, Zelenski je skoro sigurno mogao da izbegne rat 2022. sa Rusijom jednostavnim izgovaranjem reči: ‘Neću ući u NATO’“, napisao je na Tviteru Kenedi, koji je bratanac ubijenog američkog predsednika Džona F. Kenedija.
Međutim, prema njegovim rečima, „podlegavši pritisku neokonzervativaca u Bajdenovoj administraciji i agresivnih fašističkih elemenata u ukrajinskoj vladi, Zelenski je integrisao svoju vojsku sa vojskom NATO-a...“.
„To su bile provokacije koje su visoke američke diplomate, kao što je arhitekta spoljne politike posle Drugog svetskog rata Džon Kenan, bivši američki ministar odbrane Bil Peri i bivši američki ambasador u Moskvi Džek Metlok, dugo nazivali ‘crvenim linijama’ za rusko rukovodstvo“, zaključio je Kenedi.
Komentar