REGION

Priveden predsednik revizorskog odbora Luke Bar

Podgorička policija je po nalogu višeg državnog tužilaštva privela M. O. (35), predsednika revizorskog odbora Luke Bar, zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, saopšteno je iz podgoričke policije. Nakon saslušanja određen mu je pritvor od 72 sata.
Sputnik
U izveštaju RTCG se navodi da je M. O. vređao Bošnjake na društvenim mrežama, a opštinski odbor Bošnjačke stranke Bar pozvao je policiju i tužilaštvo da hitno reaguju.
"Podgorička policija je juče, postupajući po prijavi da je M.O. na jednoj društvenoj mreži postavio dve objave koje su sadržale uvrede na verskoj osnovi, preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti i od M.O. prikupila obaveštenja o okolnostima navedenih objava", saopštila je policija.
Odbor direktora i menadžment Luke Bar ogradio se od objava predsednika revizorskog odbora kompanije i najavio da će odmah biti iniciran postupak za njegovo razrešenje sa funkcije.
U luci Bar, kao i u gradu Baru, danas se, slavi ramazanski Bajram, kao što su se slavili i katolički Uskrs i pravoslavni Vaskrs, poručuju iz ove kompanije.
"Sve praznike zajedno slavimo, poštujemo i uvažavamo, stoga jedan subjektivni, privatni stav profesionalno angažovanog lica, sigurni smo, neće ni poremetiti, ni promeniti funkcionisanje naše kompanije", navodi se u saopštenju odbora direktora i menadžmenta Luke Bar.
Istovremeno rukovodstvo Luke Bar apeluje na sve učesnike javnog i političkog života u Crnoj Gori da se ovaj slučaj ne politizuje, ne instrumentalizuje u dnevno-političke svrhe i da nikako ne posluži za bilo kakvo podizanje tenzija tokom mirnih, prazničnih dana.
Komentar