SPORT

Bogdan uzalud cepao mrežicu – Atlanta na pola puta od eliminacije

Košarkaši Bostona poveli su 2:0 u seriji protiv Atlante na startu plej-ofa, nakon što su drugi meč rešili u svoju korist rezultatom 119:106. Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović odigrao je odličnu utakamicu, imao dvocifren broj poena, četiri pogođene trojke, ali to nije bilo dovoljno da Hoksi ostanu neporaženi i sada se serija seli u Džordžiju.
Sputnik
„Srpski snajper“ bio je na visini zadatka, što potvrđuje učinak od 18 poena za 33 minuta uz više nego solidne procente šuta iz igre - 7/11, od čega četiri trojke iz sedam pokušaja.
Bolji od Bogdanovića, po broju postignutih poena u redovima Hoksa bili su Dežonte Marej koji je brojao do 29, a prataio ga je Trej Jang sa 24 poena.
Ali, pomenuti trio nije mogao da se nosi sa timskom igrom Bostona. Impresivan je bio Džejson Tejtum koji je susret okončao dabl-dabl učinkom u vidu 29 poena, 10 skokova i šest asistencija.
Podršku je imao od velikog broja saigrača, pre svih Derika Vajta koji je u uvodna dva meča skupio 50 poena. U prvom 24, a sada dva poena više. Džejlen Braun je takđe bio raspoložen, što potvrđuje 19 poena, tri skoka i dve asistencije.
Iako se Atlanta držala posle uvodne deonice (28:25), u nastavku susreda u "TD gardenu" domaćin je uspeo da se odlepi i da stekne dvocifrenu prednost - 61:49, posle čega u nastavku Hoksima nije bilo povratka.
Prednost Seltiksa je u trećoj četvrtini dostigla čak i 20 poena, dok su u završnici imali maksimalnih +22, kada je na semaforu bio ispisan rezultat 119:97. Na kraju je Atlanta serijom 9:0 uspela da ublaži poraz na konačnih 119:106.
Borili su se Bogdan i drugovi koliko su mogli, ali je timska igra i fantastična odbrana "Kelta" bila dovoljna za drugi trijumf na startu plej-of serije. Serija se sada seli u Atlantu i naredni meč zakazan je za 22. april.
U noći između utorka i srede odigrana su još dva meča plej-of serije. Klivlend je kao domaćin srušio Njujork Nikse 107:90, dok su Finiks Sansi bili uspešniji od Los Anđeles Klipersa rezultatom 123:109.
U oba dvoboja rezultat je posle drugog odigranom meča 1:1.
NBA rezultati
Boston - Atlanta 119:106
Klivlend - Njujork 107:90
Finiks - L.A. Klipers 123:109
SPORT
Drakonska kazna za Grke – cela sezona bez publike!
SPORT
Srpskom treneru i ruskoj reprezentaciji načinjena nova nepravda
SPORT
Jokićeva genijalnost iznenadila veterana: „Lopta je samo proletela ispred mog lica“ /video/
Komentar