SPORT

Ruski „kec iz rukava“ – rekord i važne reči mentora: „Ako ne znaš šta ćeš – dodaj Sergeju!“

Reprezentacija Rusije savladala je Irak sa 2:0 u prijateljskom duelu u Sankt Peterburgu koji je obeležio Sergej Pinjajev. Mladi ofanzivac Lokomotive je sa 18 godina, četiri meseca i 24 dana postao najmlađi strelac u istoriji ruskog nacionalnog tima, čime je skinuo sa trona Dmitrija Sičeva (18 godina, šest meseci).
Sputnik
Pinjajev je od strane mnogih označen kao igrač utakmice, a za kompletan utisak je dobio ocenu osam. Nema dileme da se radi o paklenom igraču. Kontrola lopte je kao da je drži vezanu kanapom, šutira s obe noge, a nisko težište ga čini znatno bržim od rivala.
Na meču s Irakom imao je 45 dodira s loptom, jedan gol, tri pokušaja, kreirao je tri prilike saigračima, a ček pet puta je predriblao rivale iz šest pokušaja. Dobio je i sedam duela i zabeležio tri centaršuta.
Koliko je Sergej važan za tim i budućnost ruske reprezentacije najbolje svedoče reči selektora Valerija Karpina koga je TV kamera snimila kako savetuje igrače:
„Ako ne znaš šta ćeš s loptom, dodaj je Pinjajevu.“
Mladi ofanzivni fudbaler je bio vrlo srećan po završetku meča.
„Upravo su mi rekli da sam postao najmlađi strelac u istoriji ruske reprezentacije. To je lepo. Nisam posebno razmišljao da bih mogao da postanem rekorder, samo sam želeo da dam maksimum koji mogu za svoju zemlju. Kada sam video loptu u mreži pomislio sam: Konačno. Posle sam mogao da odahnem“, rekao je Sergej posle meča.
Napadač Lokomotive kaže da je rani gol u nastavku olakšao posao njegovom timu.
„U drugom poluvremenu smo imali više igrača u napadu. Lako je bilo igrati posle dva brza gola koja smo dali. Svaki ofanzivac ima slobodu na polovini protivnika, važno je da smo realizovali prvu ozbiljnu priliku i olakšali sebi posao“, dodao je Pinjajev.
Selektor Karpin je bio zadovoljan samo izdanjem mladog napadača, na ostale je imao primedbe.
„Imao sam utisak kao da je samo Sergej na terenu. Svaka mu čast na rekordu, ali moram da istaknem da sam oduševljen koliko je energije imao. Bio je naš najbolji igrač. Zadovoljan sam samo igrom ekipe u drugom poluvremenu, u prvom smo morali bolje", zaključio je Karpin.
SPORT
Rusija konačno pobedila – dragulj Lokomotive ispisao istoriju
Komentar