SVET

Nakon pet dana pod ruševinama u Siriji spaseni mladić i njegova majka /foto, video/

Nakon 5 dana pod ruševinama, spasioci iz Libana uspeli su da spasu mladića i njegovu majku ispod ruševina jedne od zgrada uništenih u zemljotresu u sirijskom gradu Džabli.
Sputnik
Reporter Sputnjika koji se nalazi u Latakiji izvestio je da su mladi Ibrahim Zakarija i njegova majka Doha Nurala prebačeni u univerzitetsku bolnicu Tišrin rano ujutru, nakon što su pod ruševinama proveli oko 120 sati.
Na njih su se obrušili delovi šestospratnice tokom prvog talasa zemljotresa.
Žena koja je spasena nakon skoro 120 sati ispod ruševina u sirijskoj Džabli
Izvori u bolnici saopštili su Sputnjiku da su mladić i njegova majka zadobili privremenu amneziju i da su u stanju šoka, ali da nisu životno ugroženi.
U ovom momentu, bolnica traži njihove rođake.
Zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihtera je 6. februara rano ujutro pogodio jugoistočnu Tursku i severni deo Sirije. Istog dana dogodio se još jedan zemljotres – jačine 7,6 stepeni. Prema poslednjim podacima, poginulo je više od 29,5 hiljada ljudi, a povređeno više od osam hiljada. Takođe je stradalo nekoliko regiona Sirije, a zemljotres se osetio i u libanskoj prestonici Bejrutu. U Siriji je prema poslednjim informacijama poginulo oko 8,5 hiljada ljudi, a povređeno je oko deset hiljada.
RUSIJA
Ruski vojnici u bazi Hmejmim dele pomoć sirijskom stanovništvu stradalom u zemljotresu
Komentar