DRUŠTVO

Uhapšena žena zbog sumnje da je ostavila svoju bebu u kolicima na ulici, tužilaštvo predlaže pritvor

Dvadesetjednogodišnja žena uhapšena je zbog sumnje da je ispred jedne zgrade u Kragujevcu ostavila jednogodišnju ćerku u kolicima i udaljila se. Osnovno javno tužilaštvo predložilo pritvor.
Sputnik
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su G. P. (2001) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo kršenje porodičnih obaveza.
Osnovni javni tužilac u Kragujevcu, posle saslušanja podneo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda, predlog za određivanje pritvora dvadesetjednogodišnjoj Kragujevčanki, za koju se sumnja da je noćas na ulici ostavila bebu.
Pritvor je predložen zbog okolnosti koje ukazuju na to da će osumnjičena ometati postupak uticajem na svedoke, potvrdila je za RTS portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu Nataša Grebović.
Ona se sumnjiči da je noćas, ispred jedne zgrade u Kragujevcu, ostavila svoju jednogodišnju ćerku u kolicima i udaljila se.
Osumnjičena će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, saopštila je policija.
Da podsetimo, u Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu noćas oko 2.45 jedan prolaznik je na trotoaru naišao na kolica sa bebom starom oko godinu dana, ženskog pola.
Pozvao je policiju, a ekipa Hitne pomoći je izašla na lice mesta, zbrinula devojčicu i prevezla je na odeljenje Pedijatrije kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.
"U toku pregleda je utvrđeno da je dobrog opšteg stanja, bez znakova povrede. Jedino što je imala išarano lice, šake i stopala ljubičastim markerom", rekla je direktorka Klinike za pedijatriju UKC Kragujevac prof. dr Anđelka Stojković.
Iz Centra "Solidarnost" kažu za RTS da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i da je dobrog zdravstvenog stanja.
Prema nezvaničnim saznanjima, majka je navodno ostavila devojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.
DRUŠTVO
Beba pronađena u kolicima na ulici u Kragujevcu, smeštana u hraniteljsku porodicu
Komentar